Navštíveno 1688x

Pánové, mám možnost koupit za pěkné peníze Volvo S60, rv 2007, 2.4nafta. Cenovka by se mela motat kolem 100tis. naj neco pres 200tkm, servisovany, komplet historie. Premýšlím, že bych přesedlal z OI. O volvu ale vubec nic nevím, nikdy jsem se o tyto auta nezajímal. Poradíte mi na co se pri koupi dívat, co jsou problémové místa, jak je na to motor (je dela primo volvo, nebo kdo jim dela motory)? jak je to s udrzbou, popr. cena servisu? Dík
Na co konkrétně se dívat ti neporadím, ale měl jsem toto auto na firmě, S60ku s tím naftovým 5válem. Pendlovalo se sním DE - Ostrava, jezdilo s ním více lidí a nějak jsem nepostřehl, že by s ním byl nějaký problém. Za mě to auto je uvnitř prostorné, bylo v kůži atd, tak i pohodlné, motoricky taky dobré. A prý se tyto auta skoro nekradou, tak další výhoda :D Takže já bych maximálně překontroloval jestli vše funguje, prohlédl co se dá, jako u každého jiného auta a eventuálně koupil..

20.03.2013, 10:47 |
tesil Kdyby jsi ho nechtel, tak ja ho za ty prachy vemu a dam ti 10t navrch.
Super volba, šel bych do toho hned !
S60 a prostorná?? Tak pro trpaslíky nebo japonce. Měli jsme tu samou na firmě v letech někde kolem 2005-07, celkově na cestování velmi dobrý povoz, ale jen a pouze pro ty vpředu. Vzadu utrpění (mám 186 a na dlouhou cestu fakt ne). Kufr relativně slušný, ale blbý přístup (malá díra, takže krabice a pod. s obtížemi).
M?otro dobrý, spotřeba kolem 6, servis drahý (Volvo Štěrboholy), ale to se tebe asi nebude týkat s tímto nájezdem a stářím. Motor neměl za náš žádné poruchy, ani převodovka (5°MT), měnil se ale výfuk - 30 litrů, nějaqké ty brzdy a tak, celkově dražší. Jak druhovýroba, nevím, ale jistě bude vzhleem k rozšíření značky a typu vozu.Korozoe nula, jo a skaždou blbinou jako např. zásah do rádia /po výměněú je ho třeba najít přes komunikační port a počítač (tohle se řešilo na našema byl to docela ořech,na volvoclubu se dočteš víc o elektronice Volv).
Jinak klasika - vstřiky, 2hmota, turbo, EGR, FAP (tato ho jistě už má).

20.03.2013, 16:44 |
xSam Pokud to není vrak, tak super nabídka, nepřemýšlel bych ani minutu.
Co to je za motor? Počet KW?
Tyhle auta se moc nesypou, ale pokud tam není kompletně udělanej servis, tak tě budou čekat tlumiče, brzdy, nějaký čidla a tak podobně, ale za tyhle prachy bych vůbec neřešil.
Dá se najít pár neautorizovanejch servisů, za slušné ceny a servis tě určiě nezrujnuje.
Kdybys neměl zájem, tak bych jí jako 3tý volvo do rodiny klidně vzal:-))

20.03.2013, 16:47 |
xSam Jo a pravda, dvouhmota se po těchto kilometrech pomalu začne ozývat a to už docela finančně náročný je:-(