Navštíveno 2681x

Asi se blíží konec plasem od Panasonicu viz.
[ Link ]
O tom se tu šušká už dva roky... Bohužel trh a ovečky je k tomu tlačí, je mě z toho přinejmenším smutno kam to došlo v oblasti TV :-/

18.03.2013, 10:29 |
RAdoX No, to jsem teda zvědavý.
Tak to abych rychle jeste koupil tu 52" plazmu co mam v planu...
ACEMajky: A není 52" málo? :-)
Harryp - je, ale pak uz to bude moc drahy, ted koukam na 42" (mam to z 4,5m)

18.03.2013, 14:43 |
Ravo | Upraveno: 2013-03-18 14:45:17
mám Paňáka plasmu 50" ze 3,5m a klidně bych snesl ještě větší...ale člověk nekrade že...
Je to škoda přeškoda, že konzum opět vyhraje nad výkonem/kvalitou...ale doba je už asi taková (viz nový auta a vlastně cokoliv...konzum a lágric,kam se podíváš)
tak konkretne z tohodle jsem uprimne fakt dost hořkej ://
Ucim rekneme dospeli lidi a vzdy se optam, zdali plazma nebo LCD, jeden z 10-15 lidi rekne ze plazmu, zbytek LCD - ale nevedi proc, nejcasteji je to spotreba (proste masirovani jak pisete).
Me osobne vadi treba, kdyz davaj reklamu na ceskou sporku, tak tam je ten chlap + zenska a chlap priskoci kazdymu pomoci a ta jedna rodina nese TV z obchodu a zacne jim tusim padat na zem, tak priskoci a podrzi jim to, tak na krabici je napsano co? .....
LCD
Proste masirka no, jako VHS a BETA, nakonec vyhrala mensi kvalita, ale marketing je marketing
Vím že to sem nepatří... ale koukal někdo na tu novou 60kovou řadu od Paňáka??? Co říkáte na inovovanou obrazovku řady VT příp. ZT?
Je možné, že se připravují na masové tlačení, namísto plazmy, OLED technologie... se 4k rozlišením?

19.03.2013, 08:22 |
AR ACEMajky: kdyby tam bylo napsane plasma, tak jedna je to delší a za druhé by půlka národa nevěděla o co de a myslela si že tam nesou bombu ;)
btw "ovečky" to už tu dlouho nebylo ;)
AR - mohla tam byt jenom namalovana TV, bez toho napisu LCD...
Já si nemyslím, že je to tak jednoduché. Koukněte se po samotných obchodech (v 95% budou všude LCD) a potom jak samotní konzumní lidé nakupují! Většina lidi příjde do obchodu v kapse v tom lepším případě má nějakou částku (hodně lidí to řeší nákupem na splátky) a teď koukají co by si koupili za svých 12000.- a hlavní parametr pro ně je velikost! (né samotná technologie, vstupy/výstupy, tunery, DO - některá jsou fakt příšerná atd.) Navíc v obchodech vidí nějaké bluray demo atp. a až doma po připojení na DVB-T nebo DIGI TV zjistí co je to za hnus...nicméně na prsou mají ten pocit, že mají taky tu "velkou placatou" televizi :-)
Harryp: Někteří si jdou pro pěnu na holení a koupí si v drogerii TV :)))
Máme doma tři plazmy, neumím si představit, že bych se měl dívat na ten humus který vidím, když někde příjdu na návštěvu a mají tam nějakou tu LCD nebo s led podsvícením LCD...Lidi často ani neví, že ty barvy se dají zkalibrovat, nechávají to v továrním nastavení a to je pěkná omalovánka teda :-X
walish: Ono to tak mnohdy je. Nebo koupí sekačku, aby dostali 26" mrdku k tomu :-)
Ted sem zase ucil a ptal sem se lidi (20-45 let) zdali plasmu ci LCD. Nenasel se nikdo, kdo by byl pro plazmu, samo spotreba, nekteri prohlasili ze LED, no klasika...

19.03.2013, 11:47 |
AR ACEMajky: a není to spíš tak že to těm lidem je u prdele? 90% z nich do toho budou stejnak tlačit DVB-T sem tam někdo dividi a čumí do toho jen večer na zprávy tak proč řešit plasmu když je levněji vyjde lcd?
a ano taky mám "blbé" krystaly, protože v době kdy jsem to kupoval mě plasma nedokazala nabídnou rozlišovačku co dala ta lcd krabička
Harryp: plne s tebou souhlasim
ACEMajky: Děs běs...
AR: Zajímavý, že pak tyhle ovečky co si to koupí sem chodí nadávat jak mají obraz z kabelovky/satelitu špatný a co s tím. Když se zeptám co mají doma a jak to vybírali, tak mají LCD a v lepším případě si nechali si "poradit" v marketu :-/ Nechápu kam ten svět spěje, nezájem lidí a nechuť řešit něco kvalitně je mnohdy až zarážející. Dnes je měřítko kvality jen a jen cena... Bohužel.

19.03.2013, 15:06 |
Sau To by v tom případě měly plazmy vyhrávat na plné čáře, bo pořád sů ve srovnatelných velikostech levnější jak LCD, ne ?
Každý 3 měsíce by měl někdo znalej odsud za nějakou úplatu vydávat TOP 5 TV v různé cenové relaci a různé uhlopříčky,ať se každej nemusí ptát zvlášť :o)
No taky koukam teda... mam doma 2 plasmy a z toho je jeden 65kovej pandak. nemohu si ho vynachvalit. Koukam na nej z 3,7m a snesl bych vetsi, ale ta cena pak no :-(
potreboval jsem neco maleho do loznice = plazma se nedela, takze sem vzal 32" "LED" Sharp a ted kdyz prechazim z obyvaku do loznice, tak si rikam, jestli mi to stalo za to :(
Sau: Možná tak nějaká levná akční m*dka, pokud chceš pořádnou plazmu, tak je mnohdy dražší než LCD a nebo srovnatelná cenově.
MiŠeL: Co jsi tím chtěl naznačit?

19.03.2013, 18:12 |
Sau Tuner#2 : Nevím co myslíš tů mrdků, když plazmy dělajů snad 3, sobě v podstatě rovní, výrobci. Teď aktuálně úplný přehled nemám, to je fakt. Před dvůma rokama když sem ale TV kupoval sa plazmě žádná LCD cenově ani nepřibližovala, šecky byly tak o polovinu dražší, klidně víc. (mám Panasonica TX-P42S30E).
Většině lidí je úplně jedno, co si koupí. Hlavně, že je to větší a tenčí než má soused a je k tomu 10 brejlí, poukazy na TopFun a podobný nesmysly.
Drtivá větčina má jako modlu LCD Samsung a hlavně, aby to byla ta Smart TV, jak je na ní reklama, víc je nezajímá. Ve výsledku si koupí 4. nebo v lepším případě 5. řadu a myslí si, jak nic lepšího neni.
Je to smutný, ale to se asi nezmění....

19.03.2013, 18:50 |
AR tak ale co vás to furt sere? je snad každého věc jakou bednu si koupi ne? když je podle vás krystal mrdka tak si jej nekupujte....to je jak auta, taky milion mrmlacich komentů jak je ta a ta značka na piču jak je ta jeho nejlepší na světě atd.

19.03.2013, 20:48 |
DaveF nechce se mi zakládat zas nové téma k výběru TV tak poprosím zdejší odborníky o nějaký aktuální tip na TV do cca 20tis (teoreticky možná i bez DPH) protože mě to čeká v rámci dodělání obýváku.
Myslel jsem si , že to bude plazma Panasonic ale rozpočet je omezený, takže nevím. Dívat se budeme z 3-4m, ale vzhledem k tomu, že to zas tak často nezapínáme tak bych netrval na nějakých 50+ uhlopříčkách navíc to limituje ta cena.
Možná bych si radši ohlídal výbavu směrem k dostatečné konektivitě (4xHDMI, ethernet, DLNA z NAS apod)
Zdroj signálu bude takřka výhradně DVB-T příp. jeho záznam a klasická DVD.
když vidím tohle téma, musím se podělit. Dneska nám v práci přišel první kousek z letošních modelů plasmy od samsungu (tuším 51F4500). Neměl jsem zatím čas to nějak zkoušet a podobně, ale co mě zaujalo hned při vystavování tak byl energetický štítek. Energetická třída A a spotřeba na něm něco lehce nad 80W. Což u +-130cm telky nemá kdejaká LED ... I když pro mě údaj údaj méně podstatný, jako prodejce vím že tohle je věc na kterou dnes většina zákazníků nejvíce hledí a jsem zvědav s čím přidou u dalších modelů a i ostatní značky ...
Big_Max: Ta spotřeba klesá jak u plasmy, tak u LCD.
Sau: S těmi cenami je to jako píše Tuner2. Jak v LCD, tak v plasmě jsou "mrdky", střední třída a top třída a dle toho jsou také ceny.
Harryp: Nutno dodat, že to snížení spotřeby má mnohdy na svědomí horší a horší zdroj, který pak "rozhodí" kdejaký výkyv v síti a o jeho životnosti se raději nebavit ;)

22.03.2013, 08:52 |
DaveF nikdo nemá tip na TV do 20ti tis ??? (19.03.2013, 20:48)