Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > "diagnostika" kotle

o Navštíveno 1431x o
o 11.03.2013, 11:45 | Cenda
Zdarec, třeba se zde někdo najde - mám na baráku tři kotle Protherm, pouze vytápění, stáří odhaduju na 10-15let. Je někdo zde, nebo alespoň znáte někoho, schopného se na ně mrknout a např. podle spalin říct, s jakou účinností pracují a jestli už to nemají za sebou? Roční účet za plyn je šílenost ... V návaznosti na to by se potom navrhli nové, příp. vč. řízení, pokud to bude mít smysl. Nechci je ale měnit jen proto, aby měl někdo kšeft, takže případný nákup bude formou poptávky.

Víc kdyžtak po telefonu: 603927687
Choceň (Východní čechy)

o 12.03.2013, 10:16 | radek.613
Roční účet za plyn musel být šílenost už když byly nové, horší kotle snad opravdu na trhu neexistují :-D K tomu posouzení stavu: 1. je prohlédnout jak jsou na tom mechanicky - stav výměníků a hořáků 2. dále zkontrolovat skutečnou spotřebu plynu versus nastavený výkon (odečet průtočného množství plynu, přepočet na hodinovou spotřebu, změření tlaků na plynových armaturách a hořácích) 3. změřit analyzátorem spaliny a v nich se podívat na účinnost, obsah CO2, zbytkový kyslík a teploty spalin. Toto by mělo poskytnout solidní základní obrázek o tom, jak na tom ty kotle jsou. Akorát to holt chvíli zabere a bude to něco stát. Navrhnout Ti pak modernizaci s ohledem na aktuální ceny energií, stavební připravenost a efektivitu při výměně, jakož i při dalším provozu Ti můžu taky, ten návrh pak lze rozeslat po X firmách jako poptávku a uvidíš, kam se kdo dostane nejen s cenou, ale taky s řemeslnou kvalitou....
o 12.03.2013, 11:38 | Cenda | Upraveno: 2013-03-12 11:39:32
Já je nekupoval, na baráku už byly.
Příští týden by se tady mohl zastavit servisák, který je ochotný spaliny změřit a omrknout stav výměníků (plamen je normálně modrý). Že to bude něco stát, s tím se počítá.

Pokud by jsi potřeboval nějaké údaje pro návrh na modernizaci - jako že asi ano - napiš mi na mail (cejka@ alfaco.cz). Akorát pro instalaci a spuštění bys to měl "trochu" dál. Jedná se o dva 25kW kotle a jeden cca 7kW (dnes je tam 25kW, snížený výkon, stejně stále spíná).
Znám se přímo s managmentem z Vaillantu, takže tam bych se s komponentama dostal na dobré ceny. Cena ale samozřejmě není vše ...
o 12.03.2013, 12:01 | Cenda
měly by to být KOO v.10. Jmenovité účinnosti jsem bohužel nenašel.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.