Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Omega C nestartuje

o Navštíveno 2519x o
o 26.02.2013, 20:08 | Šestikule
Ach jo, po 3 měsících jsem chtěl vyjet s Omegou C 3.2 V6 r.2001 a ani prd. Startér točí, čerpadlo se mi zdá běží (ruku do ohně za to však nedám), ale ani to neblafne. V prosinci jsem ji odstavil, jezdila bez problémů a teď nic. Doby, kdy mě bavilo ležet pod autem a hrabat se v tom, jsou už pryč. Máte někdo nápad, na co tak kouknout? Můžu zkusit vytáhnout čerpadlo a ozkoušet, kde je? - pod zadníma sedačkama nebo v podlaze kufru?

Jako asi bych to i nechal odvézt do servisu, ale auto je v garáži, automat převodovka, takže je to na P a bez nastartování s tím nehnu.

Díky.

o 26.02.2013, 20:48 | Paczqo | Upraveno: 2013-02-26 20:59:56
Jejku to je nepřijemné, Převodovka jde odjistit pod manžetou je pojistka, jinak, jinak čerpadlo by mělo byt v kufru když odkreješ polstrovani vedle diry na rezervu.

Napada mě ještě čidlo klikovky ale to bylo dávané nové rok před tim ne jsem ji prodaval ale projev byl stejnej točilo to, čepradlo bylo slyšet ale nenaskočilo to.

Sice to bylo u jineho auta konkretně Jeepu GCH ZJ 5.2 V8 ale znamej měl podobnej problem auto točilo čerpadlo se ozvyvalo ale nechtělo naskočit stalo asi měsíc a a den předtim než to odstavil jen jel couračku a ač nevi proč vysraželo se mu pod kapotou na motoru dost vody a zkoušel to snad pul hodiny napojenej na mě kvuli baterce než auto naskočilo a z počatku zvuk jak traktor než se probralo komplet ale z prvu to vypadalo jak kyž ho nechce pustit immo, nebo nejde benzin a tak.
o 26.02.2013, 20:52 | Paczqo

foto k příspěvku  od Paczqo

o 27.02.2013, 07:27 | Dudelina
Když to do té doby jezdilo, tak bych tipoval na kunu? Kouknout na překousaný kabely možná.
o 27.02.2013, 11:23 | Nismo.Power
asi nějaká kuna pokud se do tý garáže dá dostat.... když ne tak čerpadlo ti jen tak neumře nemá vpodstatě jak , bez HALáku na klice nastartuješ tak nějak ......
koukni letmo po kabelech jestli nejsou překouslý někde....
o 27.02.2013, 12:08 | Paczqo
Když jsem ji měl ještě ja tak pravě jak odešlo čidlo taky jen točila ale nenaskočila už vubec ani neměla snahu naskočit jen se točil starter a nic vic. Ale je to jen cca 2,5 roku nove čidlo tam bylo dávané nějak koncem června 2010.
o 27.02.2013, 12:23 | schwaboid | Upraveno: 2013-02-27 12:24:06
Kablík k čerpadlu, relé čerpadla, kablík k Halu, vyřaď na N a zkus to, nemáš tam tajný tlačítko? :-) Immodebilizér v klíči? baterka v něm? hnusnej benál ... jiskra jde? benzín jde? Víc info .... Ta Kuna by to bejt mohla, taky jsem je měl v motoru ... ale naštěstí jen špajz a nocleh.
o 27.02.2013, 12:40 | Paczqo
Immo u tedle omegy není zavislé na baterce v klíči je to takovej malej hajzlik jen střčenej v těle kliče ale nijak propojenej s baterkou navic se po pulhodině myslim sám vypojí ale nevim za jakych podminek přesně. A jiskra zase diky dvěma cívkám by mu aspon naskočilo pár válců byla by velka nahoda nebo fakt kuna aby nešla štava ani do jedné.
o 27.02.2013, 12:56 | .mycTD
jestli to par mesicu stalo a v nadrzi mas treba jen rezervu, tak bych klidne vsadil na ten benzin. v dnesni dobe je to hned.
o 27.02.2013, 16:56 | Šestikule
díky všem, v sobotu na to mrknu. Paczqo, měl bys obrázek, kde přesně čidlo klikovky je?
o 27.02.2013, 17:22 | Paczqo
Kde přesně nevim ale tady je obrazek kde je konektor tak od něj postupovat asi

foto k příspěvku  od Paczqo

o 27.02.2013, 17:40 | Šestikule
Bezva, stačí. Zkusím nejdřív klasicky někde kolem filtru a když nic, tak dle obrázku.
o 28.02.2013, 14:24 | z0diaC
pak dej vědět jak to dopadlo ....
o 28.02.2013, 14:48 | Nismo.Power
HALák na klikovku je zrádná věc na V6 .... je tam pod olejovym filtrem zašroubovanej, pak je krutě propletenej mezi hadicema a svodama v alobalový trubce směrem dozadu na předovovku a zezadu za hlavama vychází nahoru pod torpédem .... když koukneš z podkapoty tak na pravý straně vzadu pod podtlakovejma hadičkama co vycházej vzadu za motor..... 3 pinovej konektor chycenej na plechu....
o 28.02.2013, 14:50 | Nismo.Power
tady vidět na 2,5ce ale vesměs všechny ty V6 sou identický

foto k příspěvku  od Nismo.Power

o 01.03.2013, 07:23 | Akordýsek
J8 bych to viděl podle toho co píšeš na cívku...
o 01.03.2013, 09:38 | Paczqo
To by byla velká nahoda aby odešly obě najednou většinou odejde jen jedna a to auto snahu naškytnout má navic jedna tam je taky 2,5 roku stará takže by umřit neměla.
o 22.03.2013, 22:10 | Šestikule
Úplně jsem zapomněl, napsat sem finále. Takže Omega už si vesele vrčí a brázdí silnice. Závada nakonec samozřejmě banální, opraveno vlastně náhodou do dvaceti minut. Svíčky.
Hledal jsem něco v garáži a narazil na sadu nových svíček NGK, které mi dal k autu Paczqo. "Ty vole," říkám si. "Neříkal Paczqo něco o tom, že chtěl měnit svíčky, ale zdály se mu ještě ty boschky ok?" Sice mi přišlo divný, že by se ani jedna ze šesti svíček najednou nechytala, ale co už. Rozkuchal jsem to, nahodil nový svíčky. Starý už měly pravda něco za sebou, ale viděl jsem daleko horší. Otočím klíčkem a na první protočení se všech šest válců rozdejchalo jak nic.
Ty jo, taková blbost. Jsem osel.
o 22.03.2013, 22:27 | radek.613
Po letitých zkušenostech se svíčkami od pana Bosche je dávám již pouze a jedině na narozeninové dorty, do motorů fakt ne....
o 23.03.2013, 08:48 | Paczqo
:-D stane se ale tak v zasobě jsi měl nove :-) No měnit jsem to chtěl a pak už jsem to nechal byt když to šlo k tobě ale jinak ty boschky tam byly asi 40tis km za mě + to co jsi najezdil ty což takov hruza neni ale na svice je to nachylne to jo no asi jako většina opelů.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3392 sekund.