Navštíveno 2455x

11.01.2013, 11:38 |
Kesam Někdy v květnu jsem soi koupil dle mě perfektní krosnu na záda asi 140 Litru jenže po měsíci cca 3krát u vody jsem si všimnul,že dole co dávají na dno aby to nepromoklo se to začíná odpárávata dělá se tam škuba tak valím do krámu a povídám mu,že se to trhá.Chlapík povídá at dochodím sezonu a pak to vyreklamujeme jenže to se mezitím zase vypáralo jejich tzv nepromokavá část nahoře jak se to stahuje šnurkou a slezl z toho nějakej ten pogumovanej ksindl. Tak jsme to poslaly a ted volali že mi to neuznají že jsem batoh přeložil jako víc jak 20 kilo jsem v tom netahal tak sem se sním zhádál at jdou do prdele že je to prostě zmetek nahovno sešitej a at koukaj poslat novej že mám komplet sortiment jenom od jejich firmi. Povídal že to bude řešit šéf. Co stím? Jak mi muže někdo říct že přeložím batoh nejsou magoři? když stojí skoro 3 litry to ho mám jako vykládat dřív než ho postavím na zem?? kam se kdyžtak obrátit?

11.01.2013, 11:38 |
Kesam
takze soudni znalec atd atd...

11.01.2013, 11:50 |
Kesam Díky.
pozor na toho znalce! Byly případy, kdy to lidi nabízeli, že udělají posudek, ale znalci podle zákona nebyli, takže jsi zaplatil prachy a posudek ti byl tak na zarámečkování!
kesam: jestli reklamujes u prodejce, tak se zkus obratit na vyrobce/dovozce.
jo taky bych poslal reklamaci nekam na vedeni nebo na centrum reklamaci nebo regionalniho vedouciho a napsal ,ze u nich kupujes i jine veci a jsi jejich verny zakaznik a ze todle te zarazilo a tak :)
resil jsem podobne boty u Batě

11.01.2013, 13:39 |
Kesam No mě dal prodejce na ucho dovozce a ten povídal že to neuznají že to posílaj ještě někam k brašnářovi nebo co mlel.
Znalecký posudek ideálně od soudního znalce v oboru... A pokud ani potom nebudou chtít zaplatit (a to vč. posudku), tak soud.

11.01.2013, 14:08 |
Kesam A kolik stojí znaleckej posudek 5krát víc než batoh ne??
Přijde jak na co, tohle se většinou pohybuje kolem 3-5000 českokreditů.
nevím, zda stačí psát. Já když jsem řešil reklamaci bot od adidas, tak dovozce ani zastoupení značky mi na mail vůbec nereagovali, doručenka mi přišla :-( Za zkoušku člověk nic nedá.
Jo a pak existuje nějaká instituce, která tohle řeší, reklamace. Napíšeš přes web, co a jak, kde jsi koupil, jeho údaje a tak a oni ho kontaktují. Samo, když se na ně vykašle, tak nic, ale za 10 min. vyplnění na netu to stojí za zkoušku. Není to placené, je to nějaký jako spotřebitelský ochranářský svaz nebo jak to bylo, zkusím to najít.
na botry byl posudek cca 2000-5000Kc jinak nechapu ze si to nenechal uz pri prvni reklamaci ,jinak by to mohlo byt take posouzeno ,ze si zavadu bez zbytecneho dokladu nereklamoval ,pochybuju ze mas zaznam o te 1 reklamaci jinak samozrejme vymrd prodejce pac reklamace v 1.6 mesicih je posuzovana trosku jinak nez po uplynuti 6 mesicu

11.01.2013, 15:08 |
hawai ja kdyz reklamoval boty (Praskla podrazka, takze jasna vada bot), tak je taky někam posílali. když se vrátily a byly jako neuznana reklamace s vyjadrenim, ze boty nejsou urceny na denni noseni nebo co. tak se sepsal nejakej papir ze s vyjadrenim nesouhlasim a boty se poslaly zpatky. vratily se a opet neuznano, tak znova sepsani papiru a ze nesouhlasim a opet poslani na reklamaci. po treti se vratily a opet neuznano. Tak se znova sepsal papir ze nesouhlasim a vynutil jsem si, aby tam ten prodavac jasne uvedl, ze dokud s tim neco neudelaj (vymena bot nebo vraceni penez) tak si je proste neprevezmu a budu to posilat furt zpatky. Na poctvrty se vratily s vyjadrenim, ze mam narok na vyber jinych bot.
Takze radim se nenechat odpalkovat a pokud si presvedcenej ze to je vada batohu, tak jit tvrde do nich
po neuznané reklamaci kočáku v celkové hodnotě 28tis mi tohle přijde trochu usměvné, ale zároveň to ve mě vyvolává dost silný pocit nasranosti jaký to jsou kurvy...
mě taky nezbylo než si najít soudního znalce a jít do soudního sporu, ale teď si vem na kolik znalec vyjde a jaká je hodnota baťohu ...
my jsme kočár nakonec prodali i s vadou a kupující byl spokojený...takže k ničemu takovému nedošlo, ale každopádně i nadále nedoporučuju obchod www.kocarky.cz a výrobky easywalker :)

11.01.2013, 21:01 |
Kesam Já sem to reklamoval poprvé a co čojka nic?? To vím kde sídlí.
COIka ti poradi znalce a pak at se soudis...
proste s tim musis furt otravovat a jak jsem psal -vysiral bych toho dovozce.
Znalce si najdes sam sam si ho zaplatis jdes s reklamaci k prodejci a ten ti bud vyhovi s tim ,ze ti bude muset zaplatit i posudek v pripade ,ze nevyhovi davas podnet k soudu .....takhle jsem trosku vyskolil A3 sport v Plzni ,tam si mysli ,ze jsou stred sveta omyl nejsou :-celkem jsem se divil jak v takovy firme muzou delat takovy ovce a zajimavy,ze diky moji reklamaci udelali z jednoho typu bezeckych bot boty vychazkove samozrejme pro ČR a samozrejme jen pro A3 sport .
jenze ten posudek by mel taky jeste vyznit v tvuj prospech, coz neni uplne samozrejme. zvlast, kdyz nevime napr. jakou nosnost udava vyrobce, bo to bude pro posudek klicove.

12.01.2013, 09:48 |
Kesam JO ale tady je problém spíš kde je ta nosnost napsaná??? Nikde vubec nikde jsem to nenašel a nikdo mi to neřekl.Jo a je to upná píčovina jelikož to prasklo ne jako uplně dole ale poslední kapsa prostě tam zvolili na hovno materiál nějakou umělotinu a nahovno to přišili si jenom na to šáhnul prstem a šlo to dolu normálně se to páralo.
no aby jsi ji mohl dodrzovat, tak musi byt napsana v navodu k uzivani. pokud jsi presvedcenej, ze je to vyrobni vada, tak muzes jit rovnou do toho posudku, ale ja bych se napred zkusil domluvit po dobrem. to je vzdycky rychlejsi.

12.01.2013, 13:02 |
hanx | Upraveno: 2013-01-12 13:07:41
máš si kupovat kvalitu a ne takový sráče :))) (sry za OT nepomáhající tvýmu problému - doufám, že to vyřešíš dobře)
ale jinak takovejhle, s integrovanou sundavací židličkou, odnímatelnými kapsami a celkvoě asi tak tisíc vychytávek nehledě na dokonalej rám, to už je něco jinýho (ale taky o jiných penězích)
edit: aha ono to neumí png :)