Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Help WiFi

o Navštíveno 2354x o
o 10.01.2013, 21:47 | ACEMajky
Zdarec, zkusim popsat svuj problem
Mam doma internet pres O2 a VDSL modem pouzivam Comtrend VR-3026e (n-kovy AP). Ten mam umisten u me v pracovne v podkrovi. V obyvaku (o patro nize) mam umisteny ASUS WL500gP (g-ckovy AP).
Comtrend sem podle navodu tady: [ Link ] upravil tak, ze sem odpojil integrovanou antenu a pripojil externi antenu ( [ Link ] )

V obyvaku mi na starem toshiba notebooku jede internet:
ASUS: asi 15MBit/s
Comtrend: asi 12MBit/s (mereno tak, ze notebook byl o patro niz a antena od AP za stenou ze sadrose)

Koupil sem si noutas Dell Inspiron 7720, ktery ma Nkovou sitovku (Intel® Centrino® Wireless-N 2230). Pokud merim rychlost pred dsl.cz v podkrovi zhruba stejne daleko od obou anten, tak rychlost mam:
ASUS: 13,5MBit/s
Comtrend: 5MBit/s (pri mereni vylitne rucicka na 8-10MBit a pak padne ke 4ce). Toto se deje i kdyz mam notebook rekneme 30-50cm od anteny

Pokud do notebooku DELL pripojim nejlevnejsi USB sitovku Nkovou TP-Link ( [ Link ] ) namerim:
ASUS: 16,5MBit/s
Comtrend: 19,5MBit

A posledni mereni, pokud nabootuju notebook DELL do stavu nouze s praci v siti, namerim na integrovane sitovce 17MBit/s

Na co se zamerit, v notebooku sem mel ovladace na sitovku original od DELLu a ted je zkusil preinstalovat original ovladaci stazenymi z intel.com
Oba routery maji na sobe stejnou "obycejnou" antenu

Jeste me napada vypnout BTcko, ktery je spojeny s wifi (aspon ovladace)

o 10.01.2013, 22:10 | ACEMajky
Dodam jeste ze po kabelu mit o jede 22MBit/s podle dsl.cz a od O2 mam placeny 20MBit
o 10.01.2013, 22:37 | imax
Ja bych kouknul nastaveni setreni energie pro tenhle wifi adapter.
o 10.01.2013, 22:59 | ACEMajky
Das tip kam kouknout, v nastaveni aplikace intelu sem nic nenasel a ve spravci zarizeni na prislusnem zarizeni (sitovce) taky ne - ale kdyby setril, tak ny na ASUSu nejel rychleji ne?
o 12.01.2013, 08:38 | ACEMajky
Jeste doplnim dalsi postrehy. Na mobilu (Samsung Galaxy S3 vse bezi jak ma, cili Comtrend Wifi bezi bezproblemu)
Stahl jsem vcera od DELLu nejnovejsi ovladace na sitovku z 3. ledna - nepomohlo, ve stavu nouze vse bezi v pohode.

Zkusim instalnout znova wokna, zdali se neco nezmeni....

Zda se mi, ze notebook je alergickej na Comtrend router - ale ve stavu nouze alergie zmizi....
o 13.01.2013, 08:11 | pbjun
Odinstaluj komplet SW od Dellu co se tyka Wifi site - vsecky ty softy co ovladaji zapinani a vypinani BT, Wifi + vyhledavani site atd atd a nainstaluj ciste jen ovladace samotne a ovladani wifiny nechej primo na woknech. U mlade na notasu sme meli problem taky s Wifi a jeste s touchpadem - naprosto nepouzitelny tak jsme odinstalovali vsechen soft, nainstaloval jsem jen ciste ovladace bez podpurneho softu a vsecko ok - toto sice bylo HPcko, ale dell ma podobne praktiky.
o 13.01.2013, 08:40 | ACEMajky
OK, omrknu to

Vcera sem vyndal 2,4GHz adapter k mysi a na chvili to pomohlo, ale pri 3. mereni uz to bylo stejny (ale i tak to jelo max 8MBit)

Tak sem koupil Win8 Pro za 15ecek (mam moznost upgrade k notesu) a seznamuju se s nima, tady to celkem jede, ale vic jak 13,5MBit z toho stejne nevyzdimu...

Zkusim cisty Win 7 jeste co to udela
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.313 sekund.