Navštíveno 2984x

čus,
jsem za posledních 5 let nakynul jak cip. Chci něco schodit. Zkusil jsem spinning, kolo dávám, ale tohle teda hrůza + mě to ukrutně nebaví.
Chci začít trošku běhat. Domů asi žádnej stroj nemá cenu co ?
CHci schodit tak 5 kilo, mám asi 86 nyní. O svaly mi nejde - na ty seru .o) Spíš maličko mít fyzičku. Do teďka jsem pracoval jak blázen a neměl jsem na nic čas - teďko budu zvolňovat - tak něco chci vymyslet.
- nemůžu se zase tomu věnovat denně hodinu, tak spíš 2 x týdně max.
Každej mi radí běhat, nebo taková rychlejší chůza - bydlim na vesnici, nou problém.
dík za rady a názory .o)
Tak na hubnutí je z běhání asi nej tzv. jogging. Hlídat si tepovku. Převelice důležitý údaj je to, kolik ti je let? Pokud přes 30, troufám si říci, že 80% vliv na tvé zhubnutí bude mít úprava stravy,sport ten zbytek. Jinak 5 kg snad není žádné nakynutí? To shodím, když se ráno dobře vys....
Kup si retrívra. Ten má denně naběhat až 20km:-)

10.01.2013, 11:56 |
nome jak píše camron pomalu začít klusat, nebo klidně i rychlá chůze a psotupně přidávat, pokud cheš i kondici tak si tepovku zas tak hlídat nemusíš nebudeš hubnout tak rychle ale výkonostně půjdeš nahoru rychleji.
jinak ještě doporučuji pokud nemáš rád zimu a budeš běhat na páse tak skus rowing (veslování) taky dobré na fyzišku i na pocení :-)

10.01.2013, 12:01 |
DaveX Začni zdravě jíst a běhat, to bohatě stačí. Ale zkus tak 3-4x týdně, 2 je docela málo, ale jestli máš zaměstnání, kde se hýbeš, tak by to mohlo stačit.
Jinak běhat tak kolem těch 45 minut, pít jenom vodu, jíst vitamíny a minerály, a drž si bílkoviny. Svaly si drž, to je úplná hovadina říkat, že je sereš. Těžko se nabírají a jejich absence se na tobě může projevit třeba negativně, když nebudeš umět otevřít minerálku :)
Běhej v nižších tepových frekvencích, rychlá chůze je taky dobrá.
Jak psal camron,nejdulezitejsi je strava. Zkus ji poupravit a vydrz to mesic,pak uvidis. Nejaky pohyb taky neni na skodu.
- bude mi 34 v dubnu
- nakynutej vyložene nejsem, ale fyzičky KO
- potvrdili jste mi to pomalejší běhání, nebo tu rychlejší chůzi
- jinak svaly, nemyslim, že chci bejt jak nějaká srajda, spíš mi šlo o to, že nemyslím na žádné posilování .. aby mi rostl objem na léto .o)
- a co k tomu běháníčku, má smysl juknout na kettler.cz a koupit nějakej stroj ?
- zkusil jsem ten spinning, ale pro mě katastrofa .o(

10.01.2013, 12:55 |
DaveX Stoje nekupuju, věšáky na prádlo koupíš daleko levněji.
Kup si radši běžecké boty a běhej, to je nejlepší a po běhání budeš mít vždycky pěkný pocit :)

10.01.2013, 13:17 |
Zdenek (A)
Hlavne nesetrit na botach!!! Chce to opravdu KVALITU... pricemz ale neplati na 100%, ze vyssi cena = vyssi kvalita. Ale to je vseobecne znamo...
doporucuju petiprsty od vibramu, ja v nich beham temer rok, v lete v zime outdoor i indoor a nic lepsiho jsem na nohou v zivote nemel. na zavodech vzdycky cumej lidi okolo kdyz nas jde skupinka 4 lidi z s timhle na nohou a maj plno otazek... na pulmaratonu v usti sem se bavil s nejakou nemkou, ktera v petiprstech behala, zkusila nejkay nike super boty a zase se vratila k petiprstum...
michal: se mi bude dítě smát, že mám nohy jako vodník .o)
mit za tatu vodnika ja dobry ne ;-) to malimu vysvetlis ze to je znacna vyhoda ;-)

10.01.2013, 14:35 |
Zdenek (A)
Jasne! Treba takhle: "Kdyz budes zlobit, tak te utopim!" ......... :-D

10.01.2013, 14:37 |
Nora Dej se na nějaké Insanity, nebo crossfit, nic lepšího a rychlejšího na fýzu neznám

10.01.2013, 14:45 |
Bucci nevim, asi už to tu bylo....
50% všeho je jídlo, hodně hlídat, ještě víc počítat
vše rozdělit do 8 - 10 porcí za den, hodně bílkovin, minimum tuků a vlnit sacharidy (kvůli energii)
druhých 50% je kardio (kolo/spinning/běh), ...
pokud ale chceš shodit "jen 5" kilo, tak se prostě stačí nepřežírat, a hejbat se :-)
Nora:
[ Link ] - to je právě to, že já se na nějaké hranice dostávat nechci, radši ten relax běh na udržení postavy a trochu fyzičku
- abych se chodil zrušit, na tohle - nemám náladu .o( jsem línej, musim fungovat i ostatní dny v týdnu a nechci se tomu "věnovat" nějak naplno, na to není čas, jsem rád za těch pár hodin co mám týdně nyní na to volno
jsem rád, že mi tu kluci poradili to co mi radí v práci, tzn. běh - rychlochůze - občas MOŽNÁ ten spinning - ale nedělal jsem nikdy nic - jen pracoval - a ten spinning to mě teda zničilo na další 2 dny po akci .o( a to mě nebaví se takhle likvidovat - to radši 4 x týdně podle sebe běh - tohle kolektivní spinning, atd. mě nějak nebere .o(

10.01.2013, 15:24 |
Nora MazliG: nemusíš vůbec nikam chodit, stačí si doma na telce pustit video a makáš. Intenzitu řešíš dle svého, vyzkoušej to a uvidíš, že nepřestaneš.
spin - 1-2 lekce a dostaneš se do toho.. já ač fyzičku mam sem na první lekci byl KO a teď jedu 3 tejdně (tam je to taky o lidech..kde nikoho neznáš s ejede hůř než v partě 8-9 kámošů..).. do toho 2x tejdně posilovna na udržení síly + 1x běh/nebo kolo a v létě místo spinu kolo..
váhově sem -10kg oproti tomu co sem začínal (před 2 roky), ale na centimetry sem úplně jinak, (někde - pupek, boky, někde+kozy, ruce, stehna lejtka -tj známka zkvalitnění svalový hmoty)
většímnožství tuku zůstalo jen na pupku
aleto už je o větším zapojení běhu a úplným překopání jídelníčku (sežeru a vyhclastám všechno a kdykoliv..), pokud byhc to chtěl urychlit, nebo ještě tak 2 roky práce (jakříká známej.. pokud se chceš vypracovat bez žrádla je to na cca 4 roky.. první a druhej rok ruce/nohy, pak kozy, a 4 pupek... poměrně intenzivní práce..)
5 kg sem navíc chodil během 1 měsíce, kdy sme do sebe lil zelenej čaj a jen chodil se psem 3x denně na 1hod procházku

10.01.2013, 16:34 |
Maxík Asi bych začal napřed jezdit na kole než začít běhat, to je pak náhul na klouby, pokud jsi prorostlejší:-) Střídal bych to třeba s plaváním a fitkem na zpevnění svalstva celého těla a samozřejmě upravit jídelníček.
Jestli to s tím běháním myslíš vážně, tak na botách nešetři. Počítej, že za dobré boty na běhání uvalíš klidně 3000,-Kč a více. A nech si nejprve zkontrolovat nohy (plochost, pronace, apod.) a až podle toho kupuj boty! Občas vídám 90 a více kg borce, co běhají v botech řekněme pro nižší váhu, sešmajdané paty a o kolenou a ostatních kloubech snad ani nevědět.
Jo a pětiprsty? Natolik specifická záležitost, že bych se s tím být tebou ani nezaobíral.

10.01.2013, 17:01 |
michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2013-01-10 17:01:54
pokud je normalni postavy, bez nejakych extra velkych vad na dolnich koncetinach, nevidim problem. me osobne pomohlo behani v tomhle od caste bolesti zad v cele delce patere, navic mam radost z kontaktu se zemi, kdy vim co se mi pod nohou deje (asi jak auto bez serva a se servem taky radeji vim co se s koly deje a cejtim radeji kola) ;-)
ale ja bych se tim zaobiral, pokud ma moznost, dosel bych si zkusit do nejakeho kramku petiprsty, ja byl v praze v jindrisky a zkusil bych se do toho aspon obout. muzes skoncit tak, ze ti to bude neprijemne uz na prvni obuti, a nebo taky tak, ze se na prvni pohled zamilujes ;-) po kramku sem pobihal dobrou trictvrte hodinu, vyzkousel jsem vsechny mozne modely, nakonec jsem vybral model dle nejcastejsiho behani a svete div se, ono to docela dobre funguje
coz samozrejme nenutim nikomu, je mi jasny ze moc lidi to na nohou nemelo, nebo aby v tom behali delsi cas a mohli porovnat. jen rikam jak to vidim ja ;-)
šel bych si zaběhat 2x týdně a třeba hodinku, v klidném tempu, časem přidáš... V zimě je to těžší, tak bych možná spíš 2x týdně plavání, žádné blbnutí, ale fakt plavat, až pocítíš celé tělo :-) Tohle mě vždy zabere na 100% ;-) i když jsem zatím stále člověk, který nepřibere, zatím, nikdy :-D

11.01.2013, 21:52 |
Bucci MazliG: ten spinning, po pár tejdnech tě to už neodrovná, jde o to, že na nezvyklý tělo byla ta zátěž příliš...
já když začal znova cvičit, tak po tréninku nohou jsem nechodil tejden, teď už je to naprosto v pohodě už 2 den večer
2 michal_smsmsm: tie má kolega, na kúpalisku ho raz označili perverznou gorilou kvôli nim :-D

11.01.2013, 22:41 |
1kw Začni běhat, nenech se odradit bolestmi a únavou, max za týden to úplně přejde a budeš se cítit líp než kdybys ležel celý večer třeba u TV a váha půjde dolů + samozřejmě úprava stravy.
Běhal jsem pravidelně každý den (cca 12km+) a za rok bylo dole 25kg.. :)
Jsem asi kopie MazliGa, váhově, věkově i touhou shodit :-D
Jsem na 95kg a potřebuju dolů tak 5-10kg + zpevnit všude. Běhání by mě zabilo, klouby by dostaly zabrat. Kolo mě pekelně nebaví. Začal jsem chodit třikrát týdně na 1.5 - 2km do bazénu (prostě 3x týdně 30-40 padesátek - mizerná kondička, takže těch třicet bazénů stejně plavu přes 50 minut). Bude to mít v horizontu několika málo měsíců nějaký viditelný vliv? Já tak nějak doufám, že jo, když je to vlastně změna z nuly. Hubnutí se asi nedočkám, ale převodu nějakýho tuku ve svalstvo snad jo...?

12.01.2013, 08:19 |
DaveX Mr.Scully: plavání je dobré v tom, že prakticky nezatěžuješ klouby. Navíc při tom hodně dobře posiluješ a zpevníš si prakticky celé tělo. Kdybych uměl plavat, tak taky plavu :D
Jinak spálíš cca 2/3 "tuku" oproti běhání. Takže v kombinaci s jídelníčkem, který není 50% úspěchu jak tu někdo psal, ale daleko víc, to půjde dolů.
Hlavně pít hodně vody a nezapomenout na ovoce (do 15:00 jez ovoce) a zeleninu (pokud večer budeš mít hlad, tak místo nějakého řízku si dej mísu zeleniny).
Já chodím plavat 6krát týdně na hodinu deset-lehce přes 3km.Hubený rozhodně nejsem-tělo má tendenci mírně obalit tukem-tzv. tulení efekt.
Co se ale kondice týká,je to špice-hlavně mne ale bazén nabíjí,po tréninku vyjdu ven a cítím se nekutečně dobře-to po běhu mám pocit že umřu,vydržím s dechem ,ale druhý den umírám na bolest kloubů.Přitom nejsem tlustoprd,185cm/95kg. Je to ale specifický sport,musíš zařadit věci typu deska,ploutve,piškot,střídat styl-aby to nebylo nudné-pokud totiž uplaveš 200mmetrů a budeš převalenej přes žlábek na kraji pozorovat dorostenky,moc si nepomůžeš. :-)
Moje rada je,že v první řadě musí člověk zlomit návyk,dnes se mi nechce,nemám náladu-tak na cvičení/plavání/běhání/ dlabu.
Pokud se tohle podaří,máš vyhráno-dostaneš se do stádia,že Ti začne pohyb chybět.
K tomu plavani- je dobry asi umet spravne plavat, prtz treba takovej ten rekreacni styl prsa neni dobrej na krcni pater-rikal doktor

12.01.2013, 09:57 |
xSam Uprav stravu a shodíš i bez pohybu.
Co se týče cvičení, doporučuju Pilates. Nejen, že namakáš tělo, ještě se podíváš po pěknejch babách:-)

12.01.2013, 10:01 |
xSam AD plavání, to se musí taky umět, jinak si člověk hodně ničí záda. Prsa se plavou tak, že hlava je nad vodou pouze při nádechu...
DaveX - jj, to je mi jasný, že jídelníček je hodně procent. Na druhou stranu život je moc krátkej na to, abych čumel na složení potravin a řešil, jestli je tam dvacet gramů sacharidů nebo co, na to fakt čas nemám. Je holt třeba používat rozum a jak říkáš, večer už jen zeleninu, pak třeba kuřecí místo vepřovýho, ovoce jen dopoledne, proložit nějakým jogurtíkem na trávení a uvidíme.
Plavu jen prsa, protože nic jinýho neumím :-D Ale plavu je správně, s hlavou ponořenou, pochopitelně.
hopa26 - pokud plaveš takhle často, tak jsem četl, že právě tělo už si pak myslí, že bude zima trvale a začne se naopak obalovat. Jinak nemám problém to uplavat fyzicky, ale zatím nestačím plícema, takže si stejně musím dávat pauzy a čumět po dorostenkách :-) Ale snažím se ty pauzy zkracovat a hlavně jde vždycky jen o prvních 10-15 bazénů. Pak už se tak nějak dostanu do tempa a ty pauzy jsou třeba desetisekundové na "doplnění" dechu. Snad se to bude zlepšovat, abych uplaval co nejvíc v kuse.
Ten dech je opravdu diametrálně odlišný od běžného cvičení-co je ale klíčové,je technika.Pokud máš kolem sebe nějaké větší město,opravdu se vyplatí propátrat možnosti odborného vedení a individuálních lekcí.Pokud začneš od začátku polohou ve vodě a technickým cvičením,lze dosáhnout úžasného pokroku a posunu v relativně krátkém čase.
Tenhle hoch mne trénuje:
[ Link ] Já ale budu nadosmrti marnej,tomuhle se nelze přiblížit.

13.01.2013, 23:59 |
hanx Pánové tohle téma hltám protože jsem na tom úplně přesně jako vy a jdu do toho s váma!
Mám ale jeden problém - co dělat v týhle zimě.. Jdu do toho s kamarádem, kterej je na tom stejně blbě jako já, ale on vyloženě nesnáší plavání, takže plavat bude problém. Běhat v týhle zimě, pod nulou, ve sněhu? to asi taky ne.. čím tedy začít? Na drahý kurzy a cvičení za stovku na hodinu kámoš zas nemá peníze (student VŠ).
Jsem pár let po operaci kolene, neuběhnu ani 400m kolečko, za prvé kvůli fyzičce nula, za druhé kvůli tomu že to neudejchám a za třetí kvůli kolenu, který se ozývá, ale tuhle bolest překonám. Mám neléčené ploché nohy, na střední jsem tělák v podstatě neměl, na výšce taky ne. Jsem tragéd po týhle stránce, vím to, ale teď s tím už fakt něco udělám. Před operací kolene jsem hrál florbal, v dorostu fotbal, vesloval jsem, prostě hodně toho bylo. Po operaci cca před 10 lety jsem nedělal vůbec nic. Byl jsem blbej, línej a bolelo to. Lenost za to může nejvíc.

14.01.2013, 00:04 |
JR Ja to cely cist nebudu :-)
Taky jsem si ted rekl, ze bych se mel zacit hejbat, tak jsem asi po trech letech sel na squash a po pul hodine jsem si myslel, ze chcipnu :-D

14.01.2013, 00:13 |
Pajk Zrušte si faceboky apod a půjde to samo. :)

14.01.2013, 00:50 |
pepe689 | Upraveno: 2013-01-14 00:52:23
1.sukat
2.plati pravidlo 1.
3. pohyb --jinak pokud ma nekdo klouby v haji tak behani ani omylem --pokud teda nema dalsi 3-4 mesice cas na neschopenku a vymenu kloubu
kdyby to slo klidne bych si od nekoho nejaky kg vzal
pokud teda behat a kolo tak pred 2000 carnitin ten celkem slusne funguje ,ale radsi znacku nez nejaky sracky od nutrendu
Zacni jist vyvazenou stravu (proteiny, vlakninu -cerstvou zeleninu a ovoce atd..) a mas pet kilo dole aniz bys zvedl prst a nezabere to moc casu...
Ze sportu mi pomoihlo plavani a koleckovy brusle (oboje: procvicis cely telo a nenicis si klouby)
Zakladem je strava.Tu vystihnul badczech,ale zapomel dopsat,ze i napoje.Kdyz se nekdo bude trapit cely den jogurty s obilninami,dusenym masem a zeleninou a vecer to zapije 5 pivama,tak je efekt v pr**.:-)Vim,ze jste tu psali,ze se vam nechce posilovat,ale muj nazor je,ze i kdyz pri behu sundate nejake ty kila,tak vam taky narostou trochu nohy a preci jenom nevypada dobre.Kdyby jste misto behani chodili 3x tydne do posilovny,tak nejenom,ze si zrychlite metabolismus a shodite pozadovana kila,ale take zpevnite horni cast tela a hned to bude vypadat jinak a jinak se budete citit.Jak rikali stari rekove:beh hyzdi telo :-D.

14.01.2013, 08:09 |
hanx jaryn130: zajímavej názor, já jsem naopak slyšel, resp. bylo mi doporučeno, že posilovna hned ze začátku není dobrej nápad na shození pupku, zadku a stehen.¨Jak to tedy je?
Podle mě pokud nejde o zátěžový běh někam do kopců, ale normální uvolněný běh rovinatou krajinou, nohy spíše zhubnou. V posilovně se to dá taky ladit, vždy se jezdily pomalu kratší série na sílu, s vahou co sotva utáhnu, na objem. Pokud se dělaly delší série s vahami v pohodě a rychle, šlo o "rýsování", tzn. spalování tuků v okolí posilovaného svalu.

14.01.2013, 10:30 |
DaveX hanx: tuky pálíš komplexně, takže to vůbec neřeš. Neshodíš nikdy partii, kterou chceš a na pupku se to bohužel (jako na hovno), projeví až ke konci, protože toho tam je hodně.
Jinak pokud si 10 let po operaci kolena, tak se neboj běhat. Kup si lepší boty a půjde to. Když budeš běhat přes špičky, tak zatěžuješ klouby daleko míň. Zato lýtka se vyrýsuješ víc než dobře.
Na běh v nižších tepových frekvencích nepotřebuješ fyzičku :)
Jinak ve sněhu to je pěkné, venku je krásně, já jsem na vsi a běhám pořád. Pokud je ale víc jak mínus 5, tak už to kašlu a jdu si zacvičit. Nicméně, jak to tu čtu, tak asi začnu lépe jíst, protože zatím jen radím a žeru na co mám chuť :D
Mám zkušenosti, že kdykoliv jsem si objednal takovou tu krabičkovou dietu (protože jsem kvůli práci neměl čas ani náladu si vařit), tak šlo automaticky pět kilo za měsíc dolů. A dokud jsem životosprávu držel, tak kila se taky držely, žádný jojo efekty to nemá. Člověk žere jen to, co má :-) Je to nicméně celkem předražená sranda, takže letos už na to asi kašlu. Ale je vidět, že prvních pět kilo to jídlo prostě udělá asi vždycky.
Uvidím, jestli to plavání u mě bude mít nějakej efekt. V zimě je to podle mě ideální sport. Zkusím postupovat, abych třeba za dva měsíce plaval 4x týdně dva kiláky s co nejméně přestávkama, víc to asi nemá význam.
Dej vědět,tohle mne zajímá-já chodím takhle víc než 10 let.Jsem ale opravdu blázen-rozhodně není normální,abych byl na dovolený nasranej,že si nemůžu jít odplavat. :-) Naštěstí mám manželku,která tzo toleruje-sice někdy bručí,ale která baba ne. :-)
Jinak doporučím destičku,kupovat nemusíš-nechá se na bazénu půjčit,je poučné,jak hodně rychle člověk vadne-netrénovaný málokdy vydrží odkopat víc než 50m.
Odkud jsi,myslím-kde plaveš?

14.01.2013, 16:30 |
Pajk Tak to jsi vystihl mě, 100m a jdu ke dnu. :D
hopa26 - jestli dáš 3 kiláky za hodinu deset, tak doufám, že je to kraul :-) Jestli prsa, tak asi nebudeš typ, co má deset kilo nadváhu ;-)
Já plavu prsa, ale jak říkám, teprve začínám. Musím se do toho dostat postupně. Zdaleka největší problém mám s tím, že nemůžu popadnout dech. Ruce nebolí, nohy nebolí, ale funím a s tím moc plavat nejde, protože se dřív nebo později napiju chlorovaný vody :-D Chci se během příštích pár týdnů na 1.5 kiláku prsa dostat pod 45 minut, pak uvidíme, kam to půjde dál. Fyzický hranice v tuhle chvíli odhaduju, že budu mít kolem 40 minut, jsem docela vyžranej a byť plavu solidně rychle nakrátko, tak na delší tratě je to slabý. Plavu v Plzni na Slovanech.

14.01.2013, 22:37 |
Kesam Stačí nežrat večer :-) Já žeru i v 11v noci tak sem taky 20 kilo nad :D