Navštíveno 2239x

no kedze sa musim v praci holit kazdy den potrebujem pomoct z vyberom vhodneho nastroja. Mam extrem citlivu pokozku. Skusal som uz vsetko mozne co je v ponuke,od jednorazoviek cez Wilkinsony a Fusiony a Machy. Tychto blbosti uz mam dost a preto zvazujem nejaku elektricku moznost. Ale tu sa vobec nevyznam. A preto pomooooc. Problem je ze som sa doteraz vzdy vyhadzal,idealne by bolo sa holit tak 2xtyzdenne...kvoli praci to ale nejde. Niekto nejaku radu,tip,skusenost?

08.01.2013, 13:28 |
Lubak Tak já už x let používám Philipse, momentálně mám kousek defakto to samé jako toto.
[ Link ] měl jsem problém s citlivou pokožkou po klasickém holení vším možným. Ted se holím defakto 3-4 týdně a pohoda spokojenost. Jen doporčuju určitě možnost vzít jak na el. na baterku což používám dost často.

08.01.2013, 13:31 |
JP Já se holim Fusionem bez baterky a jsem vcelku spokojenej, nejdůležitější je nechat gel pár minut působit, pak to jde docela samo. Elektrický strojky mam taky ale přijde mi že drážděj kůži daleko víc než žiletka a zároveň holej hůř, jediná výhoda mi přijde rychlost, tak nevim jestli si pomůžeš...

08.01.2013, 13:34 |
Wasp Já se holím taky Fusionem bez bat. každé ráno vždy po sprše. Vousy jsou měkčí a jdou lépe oholit ;-)
a jak píše JP, gel nechat chvilku působit...

08.01.2013, 14:27 |
nome | Upraveno: 2013-01-08 14:27:24
tak tak nějaký kvalitní strojek od Gillette na mokré holení, stejně kvalitní gel necht trošku působyt.
Holit se po koupeli a držku ideálně trochu napařit horkou vodou nebo horkým ručníkem z mikrovlnky a po holení balzám od nivei
to děláš stryptéra nebo co že se musíš holit každej den :-)
ty uz nedelas hifi nebo se musite holit na dilne? :-)
Mám taky citlivou pokožku a strojky mi nikdy nevyhovovaly. Žiletky jednorázovky jsou nesmysl, dražší typu Wilkinson mě poškrábaly neskutečně a jediná šance byla vždycky Gilette. Dneska asi Gilette Fusion s baterkou (i když bez baterky to rozdíl skoro není) a hlavně pravidelně měnit. Jakmile člověk šetří a holí se jednou žiletkou víc než třeba 6x-8x, tak to pocítí.
to jde kapku do penez, vyhazovat ty drahy fusion brity po peti holeni... vcera jsem koupil ten peti brit z lidlu, zatim jsem to nezkousel, ale jestli vydrzi aspon tech 6-8 holeni jako gilette, tak na gilette se*u z vysoka. me nejvic vyhovovaly tribrity ziletky gilette sensor, jenze ty uz se nedaj koupit, dvoubrit je tak na koule, a mach jakejkoli, fusion jekej koli a cokoli z tehle "modernich super hyper cim vic britu lim lip" holitek je na vyhozeni po peti oholeni a drahy je to jak ja nevim co

08.01.2013, 14:48 |
Conan Já jedu na "jednorázovky", každá vydrží těch cca 6-8 použití.
ja mam strojek na vlasy a nemuzu si stezovat :-D
Já mám FSALem doporučovaný Babyliss, ale není to úplně holení :)
[ Link ] Pak mám ještě třírotorovej (nebo jak se tomu nadává) Philips za cca 2k, ale nic moc, je to pomalý :(
Jinak pokud se holíte s klasickou žiletkou, tak prvních pár použití el. strojku bude vždy peklo a podrážděná pokožka, musí se na to zvyknout...
jako velicenstvo007 a naprosto ohne problem :-D
no diky za rady...nerobim striptera,som len obyc robos v restike,sef to vyzaduje no :-/ . Pane Kral,si ma z niekym mylis asi,hifi ficim len hobby,nie profi.
Teraz mam Hydro5 a silne sklamanie....fakt uz neviem no.
Skusim este teda ten Fusion. Aky gel? Tiez fusion?
ja myslel ze delas v nejaky DE dilne
tak to pak jo :-)
jj, v DE robim ale ne v dielni ;-)
Vykašli se na elektriku a koukni sem na pořádné "nářadí" ke kvalitnímu holení :-)
[ Link ]
no ty kravo,to je uz iny level :-DDD

08.01.2013, 15:43 |
Zdenek (A)
Pekne naradi! :-) ... Na britvu bych si asi netroufnul, ale navrat ke klasicke ziletce by asi usetril mraky penez za tisici-brite hlavice, ktere vydrzi cim dal mene a stoji nesmyslne penize.

08.01.2013, 16:06 |
JoPi | Upraveno: 2013-01-08 16:10:12
Zdenek: mě teda víc vyhovuje to co psali kluci nahoře ( fusion + gel ) klasická žiletka mi tolik nevydržela nebo mám tak debilně rostlej vous že se rychle tupila , u těch fusionů kupuju náhradní břity za pár kaček přes aukro takže to neni zas takovej ranec a vydrží poměrně dlouhu , ale je jasný že břitva je břitva :)
edit: navíc po holení používám balzám s minerály z mrtvého moře a nic lepšího sem zatim nenašel , taky sem měl vyrážku ale po tomhle jí mám jak dětskou prdel :D
Jestli máte nějaký tip na značku žiletek na jedno použití, tak klidně napište. Ale jak říkám, jednou jsem zkusil Wilkinson a tekla ze mě krev jak z vola, sedřelo mi to kůži a vyhodil jsem to. Gillette jsou předražený, ale vyhovujou.
a co ty strojky? phillips nebo braun? Mám teď už asi 5 let starýho Phillipse něco s 3mi břity a furt mám doškrábaný krk. Po holení vypadám, jako kdybych si právě sundal provaz :-)

08.01.2013, 18:00 |
xSam Já se holím tímhle a nedám na to dopustit. Holí to skvěle a náklady (kromě pořízení) jsou takřka nulové. Za žiletky dám kolem 150kč ročně a holím se třikrát až pětkrát týdně.
Mám ho už asi 4 roky a vypadá furt jak novej.
[ Link ]

08.01.2013, 18:04 |
JP Já jsem právě od doby co mi něco rostlo používal elektrickej Philips s těma třema frézkama a vždycky mě pak půl dne všechno svědilo. Pak jsem asi po 5 letech přešel na mokrý strojky. Ty na jedno použití jsem zkoušel od více značek a vždycky byl porod se s tim oholit, přitom nemam žádný "hřebíky". Holim se jednou za 3 dny a jedna fusion hlavice mi vydrží asi 4 měsíce aniž bych cejtil že holí nějak významně hůř, takže mi to až tak drahý nepřijde, resp. těch pár desítek korun měsíčně mi fakt nestojí za to abych měl z holení utrpení a chodil po světě se zarudlym obličejem. Úplně nejhorší je ráno vstát, jít se oholit a přitom nenechat působit gel - to pak může bejt klidně nová hlavice a je to fuk.
diky hosi,ta som kupil fusion proglide power aj z gelom tak uvidime. Kolko cca nechat posobit gel po sprche a kolko rano?
Já nevim, žiletka super, ale pro mě nepoužitelný páč se musim holit denně a ta moje kůže to prostě nedává. Takže jsem koupil Philipse RQ1290 a jsem naprosto spokojenej, sekačka jak víno.
V čem je lepší/jiný než ten Philipps za 3 tisíce? Teda kromě té čistící stanice

08.01.2013, 21:05 |
nocarret | Upraveno: 2013-01-08 21:07:25
To já nevim, nemam srovnání. Prostě se mi líbil a kupuješ to jednou za čas tak proč si neudělat radost. Samozřejmě to neholí x krát líp než ten za trojku to si nedělam iluze. Jedno z velkých plus je že to fakt holí hodinu a půl na jedno nabití, i ten indikátor neni k zahození. Mam rád tyhle technický blbůstky :-)

09.01.2013, 14:15 |
JP stewe21: Stačí se napatlat, vyčistit si zuby a pak se oholit. Teda jestli ty zuby moc neflákáš:D
twl já bych musel i posnídat aby to pomohlo a to si ještě nejsem jistej!
nageluju a jdu na vec, nic pusobit nenechavam :-)
kral: Ale tady se baví o HOLENÍ, asi sis popletl písmenka ve slově :D
:-D
hlavne ze Ty sis koupil palubku na octavku za tri litry :-D
mno ale fakt by mne nenapadlo to nechavat pusobit jako treba 10-15min
by clovel rekl ze nejvetsi vyznam to ma aby to netahalo

10.01.2013, 07:25 |
Tendr Tak já se holim strojkem na vlasy, což nechá takový krátký strniště, ale je to za minutu hotový... Když chci do hladka tak mám hříbek s žiletkou.. A jak už se psalo, ideální je to holit se po sprše s napařenou hubou.
ja mam tuten
[ Link ] , je dobry ze se o to nemusi clovek moc starat, jednou za par holeni si to rekne aby se to vydezinfikovalo, ale nakonec sem skonci jako Tendr u strojku na vlasy, jednou za tejden to sjedu a mam klid a hlavne me nic nesvedi a nepali
Kadel
Taky pouzivam strojek na vlasy a max spokojenost

10.01.2013, 17:21 |
Losky Taky jsem pár let experimentoval. Různé Machy atd byly docela dobré, ale brzo žiletky odešly. Pak jednorázová holítka Gilette, pak i noname, jeden strojek od Brauna asi za 2tis a nakonec jsem skončil zase u jednorázovek Gilette. Vydrží mi jedno tak 6 holení. Né že bych na tom šetřil, ale kvůli tomu, že po prvním holení se dost často na krku pořežu a jak se holím už po druhé, tak je to lepší. Ale víc si myslím, že je důležitá příprava. Vždy se holím po vykoupání v teplejší vodě. Vousy změknou a pak to jde jak s gelem tak i bez, ale lepší je s gelem. Nejhorší bylo, když jsem bydlel u rodičů, kde v koupelně se topilo minimálně a jak jsem se nevykoupal, tak to neskutečně tahalo:(
Ale pořád bych rád zkusil nějaké lepší elektrické, kde bych se holil třeba denně minutu či dvě. Ale vesměs mi to přijde pokus - omyl.