Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: nastavení wi-fi (bridge)

o Navštíveno 1289x o
o 05.01.2013, 17:53 | Pekys
dostal jsem takovej nápad, a potřeboval bych poradit, protoze se mi nedarí to nastavit aby to fungovalo.

Doma to mám teď tak, že u PC v druhým pokoji (pod červenou čárou je USB wifi pro příjem. Takže 2.PC funguje přes wifinu. Co bych ale chtěl, tak připojit do domácí sítě i druhou TV.

A ted jak to udelat co nejjednoduššeji? Když LAN z TV píchnu rovnou do PC, který jede přes USB wifi, tak mi DHCP nepřidělí IP adresu pro TV.
DHCP je spuštěný na ADSL modemu Airlive u 1.PC.

Co jsem tak četl na netu, mělo by to jít udělat přes bridge mod. Jenze to jsem dneska zkousel podle návodu, a nefunguje to.

Airlive - nastavený jako AP
Asus - nastavený jako Bridge (dle návodu [ Link ] )

adresy mám vše ve stejném rozsahu 192.168.16.xx

Jeste dotaz. Bridge mi pouze spojí 2 sítě, nebo druhý modem i vysílá, takze se signál ve druhém pokoji posílí? To by bylo žádoucí.

Takle bych si to predstavoval. Je to nejak mozny?

foto k příspěvku  od Pekys

o 05.01.2013, 21:06 | TomV
V navodu mas popsano, jak nastavit AP bridge, jak to mas namalovane, musel by byt Asus v rezimu client, hlavne sirit signal dal urcite nebude, takze jako AP bude jenom Airlive, pokud bys chtel Asus jako AP, musel bys natahnout kabel
o 06.01.2013, 16:23 | Ravo | Upraveno: 2013-01-06 16:27:02
Mám pocit že Asus WL500G umí hybridní WDS režim (to je to co bys potřeboval, tj. aby na wifi přijímal i zároveň vysílal - prodloužení), ale musí to umět i ten Ovislink a tam si nejsem jistej.

Navíc je celý hybridní WDS největší zvěrstvo co se ve wifi dá udělat, radši natáhni kabel a pokud to nejde, tak přikup jakýkoliv nejlevnější wifi router a udělej z něj buď klienta nebo AP a připoj ho kabelově k tomu asusu. Za těch pár stovek to určitě stojí, cela wifi bude daleko stabilnější. A nebudeme o pár threadů dál řešit, že to padá, máš/nemáš signál, jede to pomalu, něco se "cuká" atd.

A pokud chceš něco dělat s asusem WL500, doporučuju alternativní fw a nastavení od Koppela:
[ Link ]
konkrétněji třebas totok:
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3125 sekund.