Navštíveno 2248x

Zdravím,řeším problém, nejsem žádný počítačový expert.
Mám internet od UPCs modemem který je zaveden do wifi routru.
tedka jsem si ale právě zřizoval kancelář a potřebuji PC do místnosti pres chodbu mám tam také wifi router,ale problém je vtom že nevím jak mám přijímat internet mezi těma routrama:) doufám že jsem to napsal trochu tak že se to dalo pochopit:) diky za veškeré postřehy:)
přes chodbu to snad pokreje ten první wifi router ...
no to jo,ale prostě nevím proč...notes připojím to vše ok:) ale ten PC prostě nejde no..oba maji windows XP
nemám opsat nějaké ty adresy??? nebo tak??? nebo si to musí najit samo?snad mi tu někdo poradí
taky nejsem expert, ale normálně pustim PC a dam hledat síť... najdu tu svojí... připojit a zadam heslo WPA
no já tam mám žlutý trojuhelník (a napsané "omezeno atd":) já právě myslel žeto tak pujde taky..oba jsou to TP-link značky..jen každy jiný model.
podle mě jestli má to druhé PC wifi kartu tak není potřeba ten druhej router
net mám od UPC oni dávaji modem:)od modemu to jde do routru...pres chodbu mám druhe PC s routrem,nic víc.u obo PC mám externí sítovky

31.12.2012, 21:24 |
AR a v tom pc máš nějakou wifi kartu/síťovku? tak jako v ntb? Pokud tedy ne tak ten druhý router musíš nastavit jako klient a připojit k té síti co tam máš z toho prvního routeru.
tak PC mám sítovku klasickou jen externí co se přidává do tech dalších slotu, ten kabel by měl být v tom rotru ve vstupu internet (hlavní)??? a nebo v tech 4 výstupu co jsou lan??? no mě to píše v ovladacích panelech "připojeno,chráněno bránou f... ale když dám web,tak prostě nic:) a jak bych to měl nastavit???

31.12.2012, 21:37 |
AR tak ten pc musí být připojen v jednom z těch LAN portů, WLAN ti bude tahat signál (wifi) a WAN port bude nevyužit. Když se připojíš na ten router tak by tam teoreticky mohl být nějaký wizard co by ti s nastavením pomohl, nebo nějaký manuál k routeru, tam by to mohlo být popsané, liší se to kus od kusu.
no tak tedka,když to dám do toho LAN1 tak mám nalezeno IP adresu vše,furt mi to píše připojeno,ale prostě net nejde. zkusím pruvodce instalací sítě,když to pokazím ,sformátuji disk:D moc se vtom nevyznám no:(((
nech to na příští rok :-)))
hihi,jasny...píši nevhod:) ok..ale jinak diky,pak se ozvu zas,budu se vtom ještě štourat:)
tak byl by tady nějaký manik na ten net???a poradil mi co a jak???
no v prvni rade se podivej na notebooku na nastaveni site, jestli ziskavas adresy od DHCP serveru, nebo ne. pokud ano, nastavt ziskavni adres od dhcp i na pc, pak to musi chodit hned. pokud mas dost signalu v tom pc
pokud mas na notebooku nastavenou nejaou pevnou IP, bude to o trochu horsi.
ne ja notes připojím,to není problém, jde oto že mám od UPC net ten je na wifi,ale udelal sjem si kancelář,vzdušnou čarou je to tak 6 metru od wifi k té druhe kde je PC ....
oba jsou to XP windows,
Mě to našlo IP adresu vše,ale mám u té ikony takový malý zámeček,tak nevím jestli nepotřebuji někde něco opsat nebo tak,
natáhl bych kabel,tím bych to vyrešil,ale nechci nikde nějaké lišty atd:( myslím že to musí být nějaká kra.. aby to frčelo. píše mi to připojeno,cráněno bránou bla bla.
ale prostě u té ikonky v tech "sítových připojeni" je zámeček,a nevím jak se ho zbavit.

02.01.2013, 17:58 |
Lufas mas tam nejaky zabezpeceni ty wifi?
je fakt ty vago že jsem to nikam nezadával,ale jde oto že ani nevím kam napsat to heslo,na tom PC se nezobrazuje žadny wifi připojení,pokud mi rozumíš jak na notesech :)
dit si tady nekde nahore psal, ze tam mas wifi sitovku a ze to mas k te tvoji wifi pripojeny? aspon tak sem to pochopil teda, a jen ze tam mas ten zlutej vykricnik, coz je na 90% problem s ip adresou

02.01.2013, 18:09 |
Lufas heslo zadas tam kde vybiras sit ke ktery se to ma pripojit:-) start-pripojit-bezdratove pripojeni
no asi jsem to blbě napsal, je UPCmodem - wifi kde je PC připoje připojeno kabelem,
ale pak mám pres chodbu PC s wifi routrem a potřebuji tam dostat net.
když dám ovládaci panely -sítová připojení tak tam mám ikonu monitor a unej je zámeček,ale podtím je napsáno
"připojeno,chráněno bránou blabla.
tedka když jsem vypl bránu firewall(není chráněn PC),tak ten zámeček zmizel,je tam fur připojeno,zvedla se i aktivita přijatého,ale furt nejde net:(
Asi blba otazka, ale mas nakonfigurovanej ten router, co pripojujes do pocitace? Dalsi veci je, jestli ten router umi mód klient :)
tak to se mě opravdu ptáš na otázku na kterou nemužu odpovědět:( ten to router mám u toho PC kde nejde net
[ Link ] a ten druhý model zjistím,myslel jsem že oba jsou stejné ale ten druhy je TP-link model zjistím

02.01.2013, 18:44 |
Lufas aha no tak to ja myslel ze mas wifi kartu kdyz mas router tak ten musis samo nastavit:-)
:D vph..piši někdy jak tupec..tak to se omlouvám...a myslíš ze mi mužeš poradit jak?? ja už tu vytvařím nějaké sitě:D ale dle mě to jsou kraviny:(

02.01.2013, 19:04 |
Lufas mas navod k routru? mrkni tam vetsinou to je popsany i s obrazkama:-)
no víš ja jsem takový že na papiry nejsem:D takže už asi těžko :(
dělám tedka v pruvodci istalací bezdrátové sitě,ale pšie mi to chybu nějaký sítový adapter neni připojen nebo neni nainstalovaný software pro sítový adapter.