Navštíveno 3281x

Potřebuju teplé rukavice (aby mi bylo relativně příjemně třeba do mínus deseti) a to relativně tenké, aby se v nich dal ovládat mobil, foťák atd. Tzn. musí mít "vodivé" prsty, resp. aspoň ukazováček, aby s ním šlo klikat na kapacitní displej. Předpokládám, že materiál bude softshell. Cena tak ideálně do tisícovky (ale v případě nějaké ultravýborné rukavice není podmínkou). Máte někdo osobní zkušenosti?
Našel jsem různé takovéhle:
[ Link ] které ale mají vcelku mizerné recenze, že se jejich vlastnosti po pár měsících zhoršují.
Většina těch lepších kolem litru nebo lehce přes zase nemá vodivé prsty a sundavat rukavice, abych napsal SMS, se mi nechce...

23.12.2012, 19:00 |
Nora kup jiný mobil, nemusíš řešit rukavice

23.12.2012, 19:09 |
hanx Rovnou říkám, že Sony Xperia s technologií floating touch která umožňuje ovládat mobil v rukavicích údajně bezproblémově sice funguje, ale ideální to neni :-) radši to mám vypnutý a rukavici sundavám, protože mě to jednou hrozně moc vytočilo - nešel mi zvednout hovor po asi tak patnácti pokusech co ten telefon zvonil.
K rukavici bohužel neporadím, myslím ale, že to bude vždycky kompromis... Rád se přiučím, i když já osobně mobil venku zas tak moc nepoužívám a sms nepíšu když jsem venku..

23.12.2012, 19:16 |
Nora Hanx: s GB nebo ICS???
Ono mobil není primární využití, ale už jsem párkrát totálně vymrznul při focení na fotbale... takže asi tak ;-)

23.12.2012, 19:32 |
hanx s ICS samozřejmě, GB nemá glove mode...
při focení ale nepotřebuješ "vodivé" rukavice ne? Jestli tě ten mobil netrápí tak bych radši šel do normálních teplých rukavic a ten mobil přežil stejně jako to dělám já... Teda, samozřejmě si nejdřív počkej na rady od někoho fundovanějšího než jsem já :-)
Ano, v nouzi vezmu nevodivé :-) Lepší než žádné.
Zapomněl jsem dodat, že by měly mít protiskluzovou vrstvu, aby se v tom dalo cokoliv pevně držet... ale to většinou mají.

23.12.2012, 20:06 |
nome v tchibu mají solidní běžecké rukavice (teoreticky v každém lepším sport shopu) a ty by měli vyhovovat i když nevim jak s tim lcd
Zajdi do Rock Pointu, ted jsem tam asi hodinu uchcával, to jsou tak nádherný a kvalitní věci na sport a hory
[ Link ]

23.12.2012, 20:19 |
20bad | Upraveno: 2012-12-23 20:21:21
.

23.12.2012, 20:28 |
Nora Hanx: mě to běhá bez problémů a přesně
Crimson - jj, já koukal do Hudy Sportu, to je skoro to samý, ale právě jsem zjistil, že některé z těch rukavic mají negativní recenze, tak bych uvítal něčí pozitivní ;-)

23.12.2012, 20:39 |
hanx Mám Xperia Sola a po aktualizaci jsem to měl tejden zapnutý. Po tý aktualizaci mi ovládání přišlo "divný" - začal jsem se překlikávat při psaní smsek, odemykat telefon bez rukavic jsem musel třeba nadvakrát, někdy na třikrát atd. Nemluvě o tom co jsem už napsal - volal mi kolega a já jsem byl v autě (stojícím), na sobě obyč relativně tenký rukavice a fakt jsem jezdil prstem po tom slideru pro přijetí hovoru asi patnáctkrát, pořád se to vracelo. Tak jsem to vypnul, to mě totálně rozčílilo.
kral007 - hodně podezřele levná cena, ale zase pokud zahřejou... asi to stojí za vyzkoušení za těch pár korun.
Ja je videl v datartu, proste rukavice co fungujou na dotykac :-)
[ Link ] v tychto ti zima nebude:D..... osobne nemam skusenosti no vyzeraju ze by si nemal byt az tak moc obmedzeny s pohybom prstov...
kral007 - zkoumal jsem je a to budou rukavice na úrovni tak pletených, vsadím se, že v mínus pěti v nich začnou umrzat prsty :-)
db-marek - jojo, za bůra :-D
Jako jak říkám, podle mě jsou řešením ty softshellové rukavice, na trhu je jich spousta, ale nemám osobní zkušenost a v prodejně asi taky moc nepoznám, jak mi v nich bude v mínus deseti...
pisou do -10°C
datartu je vsude plno takze mas sanci to okouknout

24.12.2012, 10:57 |
hanx Kral007: napsat si tam můžou do chtěj a ve spacáku co je "do -15" bys v tý teplotě -15 taky nevydržel ;-)
K tématu: teplý rukavice = vlna. Na sport - syntetika (softshell) s membránou co nepromokne a neprofoukne. Nestačí? Tenká merino vnitřní rukavice. Jen dodám, že ty sportovní ze syntetiky nejsou tak teplý jako vlna a čím jsou rukavice teplejší, vždycky budou silnější ať jsou z jakéhokoliv materiálu.
Kdyžtak mail a já ti něco nabídnu (norskou vlnu a merino vlnu). Tenký sportovní nabídnout nemůžu (jen opravdu lyžařský a outdoorový, ale ty nejsou tenký) ale to se můžeš dívat po značkách jako je the north face, craft, arcteryx apod.
Důležitější je pro mě tenkost a tím zachovaná obratnost prstů - byť na úkor teplosti. Takže softshell. Viděl jsem snad i fleece, ale to je prý materiál sice teplý, ale horší do větru...

24.12.2012, 11:47 |
hanx Nezateplený softshell tě stejně vůbec nezahřeje, to je jen ochrana proti větru a částečně vodě/shěnu. Fleece není tenký materiál.
co bych mohl sehnat já jsou tyhle vlněný
[ Link ] a/nebo tyhle tenký vnitřní rukavice z merino vlny který na tu svojí tenkost relativně zahřejou (ale profouknou, takže na ně ještě jedny, třeba nějaký softshellky)
[ Link ] Nevnucuju, jen se snažím poradit :)
jsem ted náhodou narazil na tohle
[ Link ]
Když už tu Crimson zmínil Rock Point. Mrkni na tohle
[ Link ] . Zkoušel jsem je u nás na krámě a fungujou perfektně. Nemají jen vodivý palec a ukazováček jako jiný, ale ty vodivý vlákna jsou v celý dlani. Nevypadá to tak blbě a je to mnohem citlivější. Materiál je to něco jako Polartec Powerstretch (tenký fleece zevnitř, navrchu hladký), hodně pružný, přiléhavý. Pokud nebude foukat i celkem zahřejou. Pak je ještě možnost od firmy North Face
[ Link ] . Ale jsou už volnější, robustnější...s vodivou vrstvou jen na dvouch prstech, takže platí co jsem psal před tím. Hlavně díky konstrukci v nich není moc cit. Za mě nic moc. Jediná výhoda je Windstopperová membrána. Schválně zajdi mrknout na ty první.

25.12.2012, 23:06 |
Mr.Scully | Upraveno: 2012-12-25 23:12:13
Mišell - jj, Polartec Powerstretch mi taky někdo doporučoval. Myslíš, že budou lepší než třeba tyhle?
[ Link ] K těm Mountain Hardware jsem našel: "Podobné, ale od jiné firmy užívám jen jako vložky do rukavic ve velké zimě, samy o sobě se nosit nedají, vítr je hned profoukne a odolnost proti vodě je nulová."
Přemýšlel jsem, jestli se nepoohlédnout mezi cyklistickými, tam je výběr taky solidní a ceny nevypadají takové přepálené, protože přeci cyklista do Nepálu nepojede.
Lepší jsou jen v tom, že v nich můžeš ovládat ten dotykáč, jinak je to cca to samý. Myslel jsem, že je to pro tebe priorita, tudíž jsem nadhodil tyhle dvoje, co mě napadly. Když nebude foukat, tak to půjde. Je to o kompromisu, buď v nich budeš ovládat telefon a budou takovýhle, nebo jinak. Pak leda, jak jsem dával druhej link na ty North Face. Teplejší budou, neprofouknou...ale to ovládání telefonu by chtělo zkusit, neumim si to moc představit (resp.mě to moc nešlo). Nebo prostě jakýkoliv jiný a sundávat si je:) Jen u těch cyklo si dej bacha, že spousta jich je vyteplená jen z vrchu, na dlani ne. Jako třeba dost běžkařskejch...na běžný nošení to moc není.