Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nekončící tema, rady k domácí audio/video sestavě?

o Navštíveno 2268x o
o 05.12.2012, 13:25 | art | Upraveno: 2012-12-05 13:32:28
Tak nevím jak moc mě tady za to vyplísníte, ale potřebuju trochu poradit co se týče domácího AV Hifi . Čtu tu názory a zkušenosti ostatních členů, ale nevím zdali se v mém případě řídit těmito doporučeními.
O co jde..již se přiblížil okamžik toho že bych, konkrétně vybíral audio prvky do bytu - menšího obývacího pokoje (s tím že bych rád danou sestavu při odstěhování vzal pak do většího).
Mé představy o funkci systému jsou následující:
Jelikož jsem závislý na PC a jakékoliv AV media jedu z něj (filmy všech kvalit, mp3, dvd, cd, on line hudba/video), takže cokoliv budu chtít zobrazit/pustit půjde z PC. Obraz z PC bych rád měl i na TV - taková větší plocha.
To není asi až takový problém.
Problém je výběr prvků této sestavy.
Jaká je vhodná zvuková karta? (parametry, funkce?)
jaká je vhodná cd/dvd mechanika?
Jaká je vhodná TV - resp.jaké by měla mít funkce/parametry?
nebo to není tak zásadní v případě mého zadání?
A teď to hlavní - jaké výstupní prvky audia?
Sestava by to zřejmě byla 2.0 (případně 2.1) - jaké parametry, či konkrétní kousky?
Zesilovač? Předzesilovač? Po přečtení mnoha zdejších diskuzí upřednostním poctivé kousky i z let minulých. A nebo to pro mé použití nemá smysl?
TV vysílání mít nebudu.Předem děkuji pokud se mě bude někdo snažit navést správným směrem. Nejzásadnější pro mne je co nejlepší - kvalitní hudební přednes (ač ze zdrojových médií výše popsaných)

o 05.12.2012, 14:01 | C...arlos
Nedal si myslím základní parametr a to je cena, kterou jsi ochoten do toho dát.
o 05.12.2012, 14:09 | nome
první rada - žádná zvukovka ale D-A převodník
o 06.12.2012, 09:37 | art
ano ano, cena je důležitý parametr.. Budget kolem 10-15tis kč?
o 07.12.2012, 09:28 | art
budget tedy kolem 15.000kč za technické řešení zvuku (tj.bez tv, bez pc)..
o 02.01.2013, 12:37 | art
Bohužel se mi nedostalo zde řádných rad:( Nicméně se podělím o výsledek, který mi byl nadělen k Vánocům, abych toto téma popsal s vyřešením. A taktéž znalejší mi mohou napsat co je dobře či špatně.

Rozhodně toto řešení nepotěší high-end audiofily, ale za "pár korun" je navození zukového prostoru nyní na znatelně vyšší úrovni než běžné pc výstupy. A snad bude toto řešení i pro ostatní přijatelné :)

Jen stručně, rozpočet byl nakonec o dost menší, takže verze 2.0.
Počítač byl použit stávající (starší takže PCI slot), a TV navíc bude stejně až časem.

1.nesmyslná zvukovka od Creativ šla do pryč, a byla nahrazena (snad se to i blíží trochu převodníku) zvukovou kartou - ESI Juli@ (použitá - cena 1100Kč) [ Link ]
2.pro onen malý pokoj, kdy nakonec vzdálenost od reproduktorů se řadí k těm menším, a budget nedovoloval další zařízení v podobě zesilovačů, bylo u reproduktorů rozhodnuto pro aktivní monitory - taktéž ESI - Aktiv08 (nové 2ks za 6500kč) [ Link ]
3.zbývalo už jen propojení mezi 2x (RCA a JACK 6,3) šel jsem cestou hotového levnějšího řešení - kabely Bespeco - [ Link ]

Celkem tedy řešení do 8.000Kč
Krom toho že jak karta tak i repro se mě osobně líbí , tak hlavně zvukově jsem se polepšil (reprodukdory jsou již rozehrané a zvuk již asi lepší z těch zdrojů (pc filmy / hudba) získat moc nepůjde)
Chybí možná předzesilovač či aspoň nějaký controler, ale i tak je to v tuto chvíli velký krok vpřed.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3416 sekund.