Bohužel se mi nedostalo zde řádných rad:( Nicméně se podělím o výsledek, který mi byl nadělen k Vánocům, abych toto téma popsal s vyřešením. A taktéž znalejší mi mohou napsat co je dobře či špatně.
Rozhodně toto řešení nepotěší high-end audiofily, ale za "pár korun" je navození zukového prostoru nyní na znatelně vyšší úrovni než běžné pc výstupy. A snad bude toto řešení i pro ostatní přijatelné :)
Jen stručně, rozpočet byl nakonec o dost menší, takže verze 2.0.
Počítač byl použit stávající (starší takže PCI slot), a TV navíc bude stejně až časem.
1.nesmyslná zvukovka od Creativ šla do pryč, a byla nahrazena (snad se to i blíží trochu převodníku) zvukovou kartou - ESI Juli@ (použitá - cena 1100Kč)
[ Link ] 2.pro onen malý pokoj, kdy nakonec vzdálenost od reproduktorů se řadí k těm menším, a budget nedovoloval další zařízení v podobě zesilovačů, bylo u reproduktorů rozhodnuto pro aktivní monitory - taktéž ESI - Aktiv08 (nové 2ks za 6500kč)
[ Link ] 3.zbývalo už jen propojení mezi 2x (RCA a JACK 6,3) šel jsem cestou hotového levnějšího řešení - kabely Bespeco -
[ Link ] Celkem tedy řešení do 8.000Kč
Krom toho že jak karta tak i repro se mě osobně líbí , tak hlavně zvukově jsem se polepšil (reprodukdory jsou již rozehrané a zvuk již asi lepší z těch zdrojů (pc filmy / hudba) získat moc nepůjde)
Chybí možná předzesilovač či aspoň nějaký controler, ale i tak je to v tuto chvíli velký krok vpřed.