cvakk: info z diskuzního fóra k tomu autu co jsi dával odkaz
Zdravím,
chtěl bych upozornit všechny kdo si chtějí koupit 9-5ku. Nedávno jsem viděl v inzerátu hezké černé aero se světlým interiérem a ventilovanými sedačkami. Měl jednu malou chybku, měl díru v bloku. Byl ale za relativně hezké peníze, měl jsem už i domluvený "nový" funkční motor, který by se do něj posadil, ve výsledku bych měl hezké auto za relativně pěkné peníze.
Tak jsem se na něj tedy jel kouknout. Už z dálky bylo vidět, že není v takovém stavu jako bylo na fotkách. Snad na každém dílu byl docela slušný škrábanec až na plech, zadní lemy byly dokonce lehce ťuknuté a začínaly reznout. Zámek u řidiče tam snad vůbec nebyl (jako kdyby byl vysypaný nebo tak nějak to vypadalo), u kufru fungoval, ale ne zrovna hezky.
Přesunul jsem se do interiéru, sedačky byly trošku do černa, ale ne roztrhané, tak jsem si řekl, to by se vyčistilo. Řadící páka silně ošoupaná.
Turbo bylo prý po repasi.
Nicméně kvůli tomu, že byla karoserie z venku na hodně místech rezavá, tak jsem do toho nešel, protože by do toho padlo už dost peněz.
Teď abych se dostal k té podstatné věci.
Stále prolézám inzeráty a nedávno jsem narazil na tento:
[ Link ] Říkal jsem si, to auto je mi nějaké povědomé a začal jsem pátrat (má ty samá kola a stejně opotřebovaný interiér). Nic bych proti tomu neměl. Auto někdo koupil, dle fotek z venku nejspíš opravil a motor také, ale po delším pátrání v historii e-mailů s majitelem od kterého jsem to chtěl koupit jsem našel: "Když jsem auto kupoval, tak mělo najeto cca 290 tis. km.
Netvrdím, že auto je špatné, jen jsem chtěl upozornit, že má ve skutečnosti najeto více jak 2x tolik než je v inzerátu a na tachometru.