Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > bmw 528 rada

o Navštíveno 1671x o
o 09.08.2012, 12:04 | Vonox
zdravim lidi, poradíte ?
chci koupit e39 528 vím o jendom pěknym kousku interier vybava stav podle mych predstav auto ma najeto 400k km.. podle stavu chodu motoru bych se toho nebal, ale nemel jsem nikdy takovy bmw jen 320d to nemuzu srovnavat tak jestli byste mi poradili nejake postrehy ? popripade mam vinko tak jestli nekdo muze zjistit neco o aute ? zadarmo to nechci kazdou radu uvitam dekuji

o 09.08.2012, 12:14 | party_boy
Tady si protáhni vinko a můžes si zkontrolovat jestli sedí výbava [ Link ]

Tenhle motor já neměl, takže snad ti poradí někdo jinej. Jinak třeba bmwklub.cz
o 09.08.2012, 12:24 | Nismo.Power
jezis tak snas ti je jasny ze nekupujes auto ale kasicku..... s temahel km uz to je proste mimo a udrzet to auto na silnici bude stat dost penez takze jestli se ti to vyplati za 50 koupit pastiku nebo si priplatit za neco co ma jeto min....
o 09.08.2012, 12:31 | P3RF3KT
400 už je dost ale pokud by byla nějaká zajímavá cena nebál bych se toho. Když tak hod vinko zkontroluju ti ho, ale myslim že kilometry asi určitě stočený nebudou :-D
o 09.08.2012, 13:13 | RedBaron
Já bych se vykašlal na rady "koupit něco co má jeto míň" a šel především po stavu. Auto, který má výbavu co potřebuješ, má dost km, ale bude poctivě udržovaný, bude mít dobrej podvozek a brzdy, tak bude lepší kup než (stejně stočený) auto se 130 na tachu a vybitýma nápravama. Problém u BMW starýho 10 a víc roků je především koroze (do 20 let věkup problém především kosmetickej, pak už bych se bál i pevnosti kastle).
Jinak s dílčími investicemi lze auto udržet na silnici klidně milión km. Jsou věci, který se dělají každých 60-100 tisíc (podvozek) a pak jsou věci, který se dělají každých 200 tisíc (spojka, altíky, hardy a kříže na kardanu, silentbloky motoru, vodní pumpy atd.) a tak pořád dokola. Starou E34 td jsem dával pryč a měla najeto 790 a jezdí někde dodneška, můj tatík dával pryč 735i E32 a měla 550, uvolnily se olejový sprchy pro vršek motoru a střelil koník na vačce (prakticky jediný problém, který může stará 3.5 R6 mít a řeší se loctitem na upevňovacích šroubech), přitom zbytek auta byl naprosto OK, jen by oprava převýšila cenu auta, tak se to neřešilo a proběhl upgrade na E38 4.4 V8. Na 2.8 se řeší snad jen Vanos, na to je ke koupi sada za pár šušní, viz tady [ Link ]
o 09.08.2012, 13:55 | Vonox
nismo.power: pastika to neni a za 50 taky neni chytráčku

RedBaron: díky ale jako všeobecný informace o autě mám, jen mě spíš zajímá pokud to mělo servis jestli 400 neni vraždna? jinak motor jede pekne, kultivovanej chod nikde nic , cistej jako co se tyce celkovyho stavu nemam vyhrady podvozek nadhera, jen mam obavu o ten najezd i kdyz v tyhle dobre radsi origo 400 nez vsude 200 5x stoceny...

a jestli by nekdo mohl podle vinka vyject historii ? :) nebo kdyz zavolam do bmw zjisti mi to hned nevite :
o 09.08.2012, 14:21 | Vonox
party_boy: dik za odkaz :) jediny co nesedi ze nema xenony ale o tom vim

TypeCode DD51
Typ 528I (EUR)
Řady E E39 ()
Série 5
Typ LIM
Řízení LL
Dveře 4
Motor M52
Výtlak 2.80
Moc 142
Řídit ZADNÍ
Přenos MECH
Barva OXFORD zelená metalíza (324)
Čalounictví Kožené / BLACK (N6SW)
Prod.date 1996-12-17

Kód
Popis (rozhraní)
Popis (EPC)
S280A LM KOLA / SPOKE STYLING BMW LA kola paprsky 176
S302A ALARM Zabezpečovací systém
S354A ZELENÁ KLÍN PŘEDNÍ KOLO Zelená čelní sklo, zelený odstín pásma
S428A Výstražný trojúhelník Výstražný trojúhelník a lékárnička
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Jemné dřevo výbava
S441A Kuřáci BALÍČEK Kuřák balíček
S459A SEDADLA, ELEKTR.MIT PAMĚŤ Sedadlo nastavitelné, elektrické, s pamětí
S465A Započtením SYSTÉM Průchozí nakládací systém
S508A Parkovací (PDC) Parkovací Control (PDC)
S522A Xenony Xenonová světla
S534A KLIMAAUTOMATIK Automatická klimatizace
S540A TEMPOMAT Tempomat
S555A BOARD COMPUTER Palubní počítač V s dálkovým ovládáním
P628A SDĚLENÍ BALÍČEK Komunikační balíček
S629A Autotelefon se čtečkou FRONT ČTENÁŘE Auto telefon (GSM) w karet, přední
Kód
Popis (rozhraní)
Popis (EPC)
S666A Rádio BMW Business CD Rádio BMW Business CD RDS
S863A KONTAKT EVROPA FLYER Adresář prodejce Evropa
S879A NĚMECKÝ / BOARD LITERATURA Na palubě vozidla německá literatura

Kód
Popis (rozhraní)
Popis (EPC)
S260A Boční airbag řidiče / OSOBNÍ Boční airbagy pro řidiče / spolujezdce
S411A OKNO, ELECTRIC přední / zadní Okenní výtahy, elektrické, přední / zadní
S520A FOG Mlhovky
S548A Rychloměr Odometer Kilometrů kalibrovaný tachometr

Kód
Popis (rozhraní)
Popis (EPC)
S305A REMOTE F.ZENTRALVERIEGELUNG Dálkové ovládání centrálního zamykání
S464A Vak na lyže Vak na lyže
S473A Přední loketní opěrka Loketní opěrka vpředu
o 09.08.2012, 14:27 | TicTac
Vonox: Nismo je sice příkrejší a občas to přehání, ale jeho zkušenosti nejsou úplně od věci a pokud by ti napsal víc o tom co schoval za tu výše napsanou nadsázku, tak ti myslím i poradí...

Jinak jako RedBaron - nekupovat km ale stav, lepší víc ojeté auto o které se někdo staral a všechny poruchy a problémy jsou vyřešeny, než "auto po důchodci" se 122tkm na které někdo s*al a neřešil nic dokud to jelo a teď prodává jenom odložené investice, přejeté servisy a zamaskované závady.

TT.
o 09.08.2012, 14:44 | Vencaf
tak ona každá druhá E39 bude mít najeto 300-400tisíc, málokdo si koupí auto týhle třídy aby jezdil 5000km/rok, že..
jinak jako RB a TT, šel bych po stavu a ne po kilometrech, když je někdo prase, tak dokáže zlikvidovat a vybydlet auto po 50tkm
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3066 sekund.