Navštíveno 10756x

zdar hošové, tak už jste mi vybrali televizi, notebook, nože atd atd .o)
poďte mi nějaký presovač - nejsem žádný znalec, spíš aby to umělo dobrou kávu, laté - náplně nestály nesmysly - zkrátka něco tak akorát .o)
spíš mi jde o zkušenosti, aby nebyl nesmyslně drahej provoz - cenově tak nějak ... uvidíme
díky za fundované rady - já piju špínu .o) ... takže laik

11.05.2012, 09:00 |
Ravo to je těžký...pokud nepoznáš kvalitu a ani ji něják zásadně nehledáš, tak z hlediska údržby a jednoduchosti přípravy bez jakýkoliv kapslový systém (dolcegusto, tchibo, nespresso atd...podle šíře nabídky náplní bych šel do DolceGusta).
Pokud chceš extra kvalitu, tak jedině mletí v mlýnku s kameny a ruční pákový presovač s pořádnými bary. Ale je s tím děsná práce na údržbu a uklid atd. Navíc extrakvalitní zrnková káva (třeba cibetková ;-) je hodně drahá, takže je to i drahé na provoz, pokud kupuješ fakt špičku.
A pak je další cesta metodou superautomatu, který si sám pomele a vyrobí preso, některý dražší mašinky mají nádoby na mléko a samy to napění.
Z hlediska práce a údržby je to taková střední cesta, pokud máš dobrou mašinu (hodně barů - třebas DeLonghi, Jura, Saeco atd.) a nasypeš do toho kvalitní kávu, můžeš se dostat chutí na úroveň ručních presovačů. Samozřejmě pokud do toho nasypeš zrnkovou Pichlavanku, tak budeš mít hodně levný kafe, ale chutí to bude horší než ty kapsle. Nevýhoda je relativně vyšší pořizovací náklady na mašinu, ale když piješ hodně kafe, tak se to vrátí "ve spotřebáku" :)
Za me Dolce gusto.
Vypada dobre,kafe ujde a ty kapsle co chvila byvaji nekde v akci.
Mam ho rok a pul a zatim jen leju vodu,nulova udrzba.
cokoliv do 5tis vyjde podle mě nastejno, tedy že posun vpřed je hodně mizivý...šel bych do lehce jeté vyšší třídy Jury

11.05.2012, 09:40 |
Pavel 528 | Upraveno: 2012-05-11 09:44:57
jako pise Ravo...
mam tohodle krupse a max spokojenost,vyhoda je hlavne ta,ze je extra malej a nahrivani trva jen 20s,coz je oproti jinejm pecka
[ Link ] 
A je nutný kapslový systém? však kávu do sítka snad nasypat zvládneš :) Rodičům jsem koupil nějaký DeLonghi za 3tis. a jsou spokojení, nějaký sajrajt z kapslí bych nepil. Teda já kávu nesnáším i tak,ale stejně :))
jako kapsle je podle me nejaky umely hnus a pakovej system je hrozna schyza na obsluhu a bordel kolem
takze jediny rozumny reseni je plnoautomat..o))

11.05.2012, 10:16 |
Pekys Když kapsle, tak Nespreso, který je lepší nez DG.
Jinak Delonghi, máme ESAM 4500 (myslim) a spokojenost.
Záleží na co to chceš, kolik toho vypiješ, jakej moc si potrpíš na kvalitu kávy a kolik chceš investovat. Kolem 10 bys vybral nějakej základni plnoautomat, za 5 kapslový nespresso.
[ Link ] - toto máme a doma a jak jsem psal, spokojenost...
jak píše crestik, jsou holt rozdíly ...
[ Link ] káva káva --- tak to musim promyslet páč 3 a 15 je docela rozdíl ..
ten Krups se 2 lidem co znam podelal, v jednom pripade 3x ale nakonec jim vratili penize... nejdriv blbla elektronika, pak tlacitko a nakonec uz mechanismus... cca po roce tak 6-8 hrnku/den... + ma pidimalou nadrzku na vodu a odpad (coz by me osobne vytacelo)

11.05.2012, 12:03 |
crestik | Upraveno: 2012-05-11 12:04:27
MazliG, sis trochu naběhl s tím linkem, ne? Podle toho, jak jsi tady vybíral, co jsi vypsal nahoře, tak úměrně k tomu jsem napsal tu Juru. Tak tu pak za měsíc "nebreč", že ten za 3tis vlastně neumí tohle, že se ti zvedly nároky a já nevím co ;-)
[ Link ] Předchozí model na stavbě 3 roky - průměr tak 30 hrnků/den.
Pak už to teda zabalil, což ale bylo i možná kolegovo chyba (vrtal se do toho šroubovákem :) )
crestik: to byla jako humorná vložka - čtu co píšete, koukám na modely, a přemejšlym - nenapsal jsem že chci kapslový gusto ...

11.05.2012, 13:46 |
hanzz Záleží, jaký jsi (nebo jakým se staneš!) piják kávy. Kolik ji vypiješ, jak kvalitní máš rád, jestli si najdeš čas na určitý "rituál" nebo budeš jenom chtít zmáčknout čudlík a hotovo.
Takový ty kapslový záležitosti nepovažuju za kávu. Takže v tom ti neporadím.
Jinak jestli chceš alespoň nějakou kvalitu za rozumný peníze, tak v případě pákového espressa bych bral DeLonghi ECO 310 (viz link od Walishe) a k tomu mlýnek s kameny (klidně Eta 0067) nebo v případě automatu bych volil DeLonghi ESAM 3000, který jako entry třída plně vyhovuje
[ Link ] Jenom bych trochu poupravil představu, že pákový automat je pakárna na obsluhu. Je to sice složitější, než jenom zmáčknout čudlík u automatu, ale za to vyžaduje řádově menší nároky na údržbu a čištění než ten automat. A zrovna ty pákovýo DeLonghi umí takovou pěnu, jakou nezvládne žádný automat do 20t, co jsem kdy viděl :)
A hlavně! Kvalitní kávu nedělá ani tak espresso, jako ta samotná káva. Takže znám případ, že si ten dotyčný koupil automat za 15.000,- a do toho dává nějakou levnou Jihlavanku, bo co, a samozřejmě to není absolutně k pití (jemu to teda asi nevadí :) My se ženou zlikvidujeme 1/2 kg kávy za 14 dní což samozřejmě při konzumaci Illy Dark ap. něco stojí - a to se nepovažuju za nějak extrémního pijáka. Takže tam jsou potom ty náklady na pití kávy, ne v koupi kafomatu :o)

11.05.2012, 18:59 |
pbjun No ja sem nikdy na kafe nebyl, obcas presso na benzince ci late v kavarne, obcas viden tak sme se s mladou rozhodli ze bychom si obcas dali i kafe doma...
Problem byl uplne stejny jako mas ted - vyber co a jak.
Skoncili sme u dolcegusto a muzu rict ze sme spokojeni :)
Koupili jsme plnoautomat Jura Ena 9 a zatím spokojenost...
Podle mě je škoda kupovat automat na to, aby z toho ve finále vylezlo něco podobnýho rozpustňáku. My chtěli udělat rodičům radost na Vánoce a myslím, že se hodně povedlo, od té doby mají několik set kafí navaříno, kafe zrnkové Davidoff nebo Vin De Cafe :o)
[ Link ]
Jinak kdyz uz tu resite kavovar, rodice hodne popijeji kavu a jsou hodne zmlsani ohledne kvality... a treba dle jejich (i moji) chuti vede tato kava:
[ Link ] Zkouseli i vsechny mozne Illy, a tohle mi prijde o dost lepsi, tak doporucuju vyzkouset ;-) A to bezne kafe moc nepiju, tahle mi hodne chutna.
Mno, kilo kafe za 800, to uz je silna kava :o)
Me chutna Lavazza Qualita Oro, furt se to da sehnat za prijemny penize, kolem 400 za kilo. Mensi baleni uz ani nekupuju. V nemecku a vlastne kdekoliv jinde, jim zavidim ten vyber, ceny od 10 do 15 euro za kilovku...
počkej, tos za těch 7 měsíců ještě nekoupil? Trochu škoda, půl roku už sis mohl hezky užívat, a testovat kávy...jinak my v práci do Jury vrazili i obyč Standartku, a taky to nebylo nejhorší. Kuwa, začíná se mi stýskatpo pořádném kafu
Crestik: ne :) asi nyni a asi tenhle dle testu.