Domek pokračuje zdárně dále, avšak vyvstávají samozřejmě různé problémky, se kterými potřebuju pomoct.
1. Když jsem dělal desku, zapomněl jsem dostavět v rámci základové desky i kus ke vchodu. Je to pod střechou, ale samozřejmě tam zafouká sníh (severní strana). Budu muset pořešit podestu u vchodu. Jde mi o to, že všechno podloží je navážka +- 1,5 m. když udělám desku podesty na toto podloží (i se základy), bude se to hýbat - sedat hlína, v zimě zvedat.
Tudíž budu muset udělat tu desku s dilatační spárou. Teď ale babo raď, jak to napojit k baráku....
2. podezdívka jsou klasický betonový tvárnice. na ně přijde styrodur a měly by na tom být přilepené kameny - pískovec. Čím tohle lepit? a hlavně jak? do 1 m. je to zasypané, cca půl metru by měly být ty kameny. Dává se to pod terén ta první řada nebo až nad něj?
3. zateplovák - ta usazovací lišta se dává do váhy a nebo podle stěny - to je celkem důležitý, protože jsem tam měl včera "odborníky", který jsem vypakoval, protože takový jednání jsem hodně dlouho nezažil...
Tihleti profíci se nemohli shodnout, jak se to zakládá...
4. terénní úpravy - počkat až si sedne zemina - ale jak dlouho je to optimální? Nechci po dvou letech překopávat dlažbu nebo chodník jen kvůli tomu, že jsem pospíchal..
Bez nákresů to budou jen dohady, ale:
1) Jelikož to chceš mít oddilatovaný, tak samozřejmě žádný napojení se dít nebude. Nevíme co máš za nášlapnout vrstvu.
Tohle de vždy blbý, protože nevíš kolik to bude chodit - špatně se navrhuje vhodné řešení (tmel, lišta,...)
2) Úplně nechápu dotaz. Styrodur bych nejdřív klasicky přejel lepidlem s perlinkou a pak lepit na pořádnej flex.
3) Jelikož máš mít stěnu podle váhy, tak obojí je dobře. Jinak samo podle váhy :)
4) Jeden rok to nech proběhnout, ale když se dobře hutní, tak jde hned, pak se ještě např. zámkovka dá znova dosypat.