Navštíveno 12000x

Mam takovy trochu jiny dotaz :)
Vim, ze jsem byl pako, ale zacatkem roku 2009 jsem mel dve auta s objemem 2.4 a 4.0l, protoze jsem chtel setrit, neresit prihlasovani atd. tak jsem si vyridil a auta provozoval na trvale manipulacnich znackach (zelenych), ty samozrejme meli zaplacene POV na 2,5l+ a byly na mé jmeno.
Jenze kdyz se v tom nekdo zacne hrabat, zjisti, ze ty auta v registru nemeli pojisteni a nepredpokladam, ze by mi nekdo uznal, ze jsem je provozoval na trvale manipulacnich znackach (vim, ze by se to ani spravne nemelo, kdyz uz vozidlo ma vystavene CZ RZ).
Otazka tedy zni, je nejaka spolecnost, nebo moznost toto obdobi pojistit zpetne? Precijen si myslim ze by to pro nekoho byl super job, dostane penize za nic, protoze je jasne ze se v tom obdobi nic nestalo.
Je to tedy resitelne nejak? Precijen normalne by me to stalo napr. kolem 3-4tis., takhle kdyz na to prijdou, tak mi prijde slozenka na cca 12tis. :(
Vim ze jsem byl pako, moje chyba a mel bych za to ted platit, ale treba je to nejak resitelne.
Moc diky :)
L.

20.02.2012, 22:36 |
Pekys | Upraveno: 2012-02-20 22:39:38
pokud si měl zaplacený POV, tak se CKP bát nemusíš. Jim je jedno jestli to bylo přihlášený nebo ne, jde jim jen o pojistný.
Rozdíly jim bleje systém, kam tečou údaje z pojišťoven o smlouvách, a z registru o přihlášení. To jim hlídá ukončený smlouvy proti registru vozidel.
edit: aha, ty si měl auto přihlášený na český RZ, ale pojistnou smlouvu na převozky? Tak pak je to otázka času kdy se ozvou. Nicméně pokud bys mohl dokázat, třeba podle VIN, že ty převozky, na který si platil POV patřili k tý český RZ, tak by to mohlo projít.
Zpětně ti to nikdo nepojistí. Ten jejich systém je už nějak online, a zpětně to nejde.
Ale klička kdyžtak je ;)
jj právě, já měl pojistku na převozky :(
Tj. auto jako takový pojistku nemělo, přesto to nikdy bez pojistky nejelo, ale to samozřejmě nikoho nemusí zajímat.
"Nicméně pokud bys mohl dokázat, třeba podle VIN, že ty převozky, na který si platil POV patřili k tý český RZ, tak by to mohlo projít."
Myslíš jako udělat z převozek jedno auto? A to druhé prostě doplatit? To by bylo také řešení, ale bylo to tehdy u Triglavu, pochybuju že by se tím někdo chtěl zabývat a bohužel ve smlouvě je RZ těch převozek.
Kličku myslíš, že jsem to zrovna prodal někomu z druhýho konce světa? Raději bych to vyřešil nějak ofiko :)

21.02.2012, 00:27 |
Pekys nn, nevim co máš ve smlouvě na POV, jestli se tam uvádí i VIN, musí být stejný jako je VIN přihlášenýho auta v registru.
Takže bys jen mohl říct, že si na pojištovně zapomněl nahlásit změnu RZ z převozek na normální. Já takhle jezdil se starou zelenou kartou, kde jsem měl původní RZ, stejnou jsem měl ve smlouvě, ale po přihlášení jsem dostal jinou RZ, a musel jsem si to změnit.
Prodal, a on ti to vrátil, ty si odstoupil od smlouvy, a stačí Litvínov, takový to vybydlený sídliště, jestli si dobře rozumíme ;)
jak fungujou ty flotilový pojistky od bazaru? NEstačilo by se domluvit s nějakým bazarníkem a ten by dal potvrzení, že to auto stálo v ten čas v bazaru a doložit smlouvou na hromadné pojištění?

21.02.2012, 07:14 |
relax | Upraveno: 2012-02-21 07:14:50
bohuzel evidence se vede i za flotilu, my takhle platili asi 3000 za auto, ktery nam stalo vedle showroomu bez povinnyho ...
njn :( jak rikam, klidne bych to doplatil zpetne, kdyby byla nejaka moznost, nechapu ze neni... :(
A ptat se primo na CKP se mi nechce, to jim akorat nahraju. :-D
Pekys: podivam se do te smlouvy, ale predpokladam ze tam zadne vinko neni, to by potom nebylo prenositelne :(
Tohle chapu, ale do toho se mi moc nechce :o))
myslim, ze takovych lidi je vic, prislo mi uz na jina auta, na ta s prevozkou nic... resil bych to az pak, zbytecne je na sebe upozornis...
jj, rozhodne se jim sam naprasit nehodlam :)
Tak na infolince mi rekli, ze po 3 letech je to promlcene, coz by byl luxus :)
CKP nema pristup k datum z registru, ale jen k datum z pojistoven... tzn kdyz maj auto - VIN/RZ ktery pojistku melo, pak treba rok ne a pak zase jo, tak tomu poslednimu prijde slozenka na ten rok bez pojistky a musi jim dokazat zes auto neprovozoval...
některé pojišťovny už začínají posílat i složenky na "resuscitované" pojistky při fiktivním prodeji auta, takže nebezpečí nehrozí jen ze strany ČKP
Sestikule, jak resuscitovane? Jako ukoncene za ucelem, ze jdu ke konkurenci? :)
jj, říkala mi to kamarádka, co dělá v pojišťovně. Začali si z registru povinného vyjíždět, jestli při předčasném zrušení pojistky z důvodu změny majitele, opravdu změna majitele proběhla. Tj. kouknou na zrušenou pojistku, kouknou na novou pojistku a jestli je tam zase stejný vlastník vozu, tak tu zrušenou obnoví, protože de facto zrušena nebyla (resp. byla zrušena podvodem), a budou chtít doplatit pojistné.

16.03.2012, 11:48 |
AR 6kule: a co když se vymluvím na to že se auto prodalo ale kupující mi to vrátil tak sem musel znova pojistku uzavřít?
hele, to já nevím, jak moc silní jsou v kramflecích, jen mám tuto info, že tyhle fiktivní změny majitele začali řešit

16.03.2012, 12:08 |
Sau | Upraveno: 2012-03-16 12:09:55
Jistí si samozřejmě nejsů vůbec, ani byt nemožů. Enom zkůšajů co šecko si možů dovolit, zmrdi zasraní. A spoléhajů na to že sa člověk nebude bránit ale radši zaplatí. Protože pokud sa bránit bude, nemajů jedinů šancu dokázat že to byl z tvojí strany podvod a že k žádnému prodeji ve zkutečnosti nedošlo.
Sestikule: hm tak to si hrozne pomuzou, holt budou lidi delat to kolecko za kilo pres ulozeni do depozitu....

16.03.2012, 12:49 |
AR assasin: to asi těžko když ti to přídou vyměřit třeba 2-3 roky zpětně.
Sestikule: no hezky :) ja to neresim, nikdy jsem to nastesti nepotreboval, ale mel jsem za to ze to stale jde... :)
Jinak po trech letech je to skutecne promlceno, takze jsem rad a muj problem se tim elegantne vyresil :D