Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > anketa - kapr nebo řízek ?

 o Navštíveno 3560x o
o 23.12.2011, 13:16 | nome
tak by mě zajímalo kolik z Vás se drží tradice a na štědrej den dává kapříka s bramborovým salátem :-)

já si nic jiného ani neumím představit


o 23.12.2011, 13:18 | Only_One
LOSOS :-)
o 23.12.2011, 13:18 | Proffesor_W
Morska stika, ale z tech dvou, urcite rizek.
o 23.12.2011, 13:19 | Žigi
No přece vinná klobása:) Jsme z hor, ne od rybníku :D
o 23.12.2011, 13:21 | C.W.O.K.
řízek, nebo klobáska :)
o 23.12.2011, 13:21 | dolph
losos.. a zbytek jako Proffesor
o 23.12.2011, 13:22 | RedBaron | Upraveno: 2011-12-23 13:24:15
Bramborovej salát čistě zelenina, bez majonézy nebo párků

Kapr po novohradsku (sůl, pepř, kmín, paprika, česnek, hladká mouka) pečený v troubě na spoustě másla

foto k příspěvku  od RedBaron

o 23.12.2011, 13:22 | michal_smsmsm (A)
kapr jedine, nebo jina ryba, candat, losos, morska kocka uzasny maso...
o 23.12.2011, 13:24 | nome
ty voe klobása tak to je moc :-) jinou rybu chápu, možná i te řízek ale klobása ...
o 23.12.2011, 13:25 | schwaboid
Kapr švajňák neboli vepřový řízek ...
o 23.12.2011, 13:27 | DaveX
Kapr a candát :) s bramborákem a mačkou :P
o 23.12.2011, 13:29 | Proffesor_W
kurva už se těším jak se monstrózně přežeru, naklopím do sebe dva kusy ryby, hromadu salátu, talíř polívky, zažeru to cukrovím, dám si kofolu, kafe a půjdu se vysrat
o 23.12.2011, 13:30 | Pavel 528
rizek a file....o))
o 23.12.2011, 13:31 | Antonio
jedine kapr.

jinak profesor :-D
o 23.12.2011, 13:31 | nome
to profesor - tak doufej že to půjde v tomto pořadí :-)
o 23.12.2011, 13:35 | Proffesor_W
hele jak to ze mně nepoletí vrchem, tak je to dobrý :D
o 23.12.2011, 13:35 | Link
Dva kusy kapra, menší řízek, kopa salátu, nějaká brča (škoda že není nefiltrovanej dudák 12° jako lahváč:) )
a jinak asi jako profesor :D
o 23.12.2011, 13:36 | Proffesor_W
ja nevím, jak někdo nemůže mít rád vánoce :D
o 23.12.2011, 13:38 | Seat Power
kapr,rizek,klobaska :o)
o 23.12.2011, 13:38 | Soptík
U mě jasná volba...řízek a vinná klobáska se salátem.Rybu jsem na vánoce nikdy nedal:))
o 23.12.2011, 13:39 | Paczqo
Štědrovečerní večeře treska se salátem pak 3 nalsedující dny snídaně - řízek se salátem oběd - klobása se salátem večeře řízek a klobása se salátem a samozřejmě litry coly, latte atd... :-D na cukroví prdim :-D
o 23.12.2011, 13:41 | Proffesor_W
hm, treska taky supr, jinak my salatek spotrebujem behem dvou dnu, druhej den na obed este a pak na veceru zbytek na chlebicky :P cukrovi je treba, letos jsou i kokosky, po tech se muzu umlatit. A vanocka s kafickem, aj boha jeho ja bych zral az bych brecel.
o 23.12.2011, 13:45 | nome
no nic du na oběd , nedá se to číst anž bych si slintal po klavesnici
o 23.12.2011, 13:49 | Rustapha-659
kapr kdyby neměl kosti(teda nemusel jsem na ně dávat pozor a tím si kazil to potěšení,tak by mi nevadil)..takhle treska nebo jiná rybice dejme tomu..ale radši čuněcí,nebo kužecí řízek jednoznačně. :o)
o 23.12.2011, 13:49 | Jujk0
Na večeru máme šošovicovú polievku, zemiakový šalát (s majonézou) k tomu pangasius (nech je to čo to je, ale chutí nám to) potom losos, rezeň a nasledujúce dni to isté ráno naobed večer :)
o 23.12.2011, 13:53 | Lukasino
vinna klobasa k obedu a kapr vecer! :o)
o 23.12.2011, 14:03 | Atrey
od každého kousek, vepř. řízek, kuř. řízek, vin. klobása, kapr, losos a k tomu halda salátu. Druhá večeře kolem 22:00 už jen malý řízek a troška salátu. Následující dny objíždíme příbuzenstvo a jím cca 4 dny jen salát a řízky :) manželka mě pak nemůže ani cítit :))
o 23.12.2011, 14:07 | deywis
Vánoce bez kapra, salátu a živýho stromku pro mě nejsou vánoce.
o 23.12.2011, 14:13 | TROY
řízek
o 23.12.2011, 14:26 | kuchta
deywis: Přesně tak.
o 23.12.2011, 14:32 | Mr.Scully
Kapr je tradice a i když ryby obecně moc nežeru, tak na Vánoce je to povinnost. Takže kapr, salát, přípitek cinzanem a stromeček a cukroví... jinak to prostě nejde.

Znám lidi, co jí jiný ryby nebo řízky, no dejme tomu, ale dát si klobásu, to už s duchem Vánoc nemá co do činění :-)
o 23.12.2011, 14:34 | Bucci
u nás určitě kapr, slaneček, a asi další 3 - 4 druhy ryb
o 23.12.2011, 14:41 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
kapr a salat :-)
o 23.12.2011, 14:49 | Žigi
Co je na vinné klobáse tak divnýho ??? od 17týho století je součást Vánoc stejně jako kapr....

[ Link ]

Nikomu kapra nerozmlouvám, tak bych rád kdyby zvyky jiných rodin byli taky na pokoji, i těch rodin co mají třeba bramborák....proto tu to téma je.
o 23.12.2011, 14:52 | tazman
všechny vánoce jsem dělal kapra na různé spůsoby...letos experiment-bude žralok podle Jamie Olivera ;-)
o 23.12.2011, 14:52 | Verano
guláš s vosmi :)
o 23.12.2011, 14:56 | DaveX
No u kapra alespoň vím, co jím :D
o 23.12.2011, 14:58 | rcman
Na kapra mám alergii.
Takže řízek!
o 23.12.2011, 15:02 | Bucci
tazman: bacha žralok neni ryba :-)
o 23.12.2011, 15:15 | Petura
manželství má jednu výhodu a to že o vánocích nemusím jíst kapra jako u rodičů, takže za mě vepřák a kuřecí řízek :o)
manželka si sice dává rybu, ale já jí s oblibou vynechávám ...
o 23.12.2011, 15:18 | Luke_288
ona i ta klobása má s Vánocema co do činění.
jinak u nás taky kapr, jím ho 1x do roka z povinnosti, ryby mám rád, ale kapří maso ne. nechápu proč zrovna kapr je ta tradiční ryba...
o 23.12.2011, 15:19 | sotek
Kapr, řízek, klobása a klasika salát.
o 23.12.2011, 15:36 | Harryp
Tuňák, případně kuřecí řízek a samozřejmě bramborový salát.
o 23.12.2011, 15:42 | Rudi
Vepřová ryba a sálat :-)
o 23.12.2011, 15:51 | cupra.165 | Upraveno: 2011-12-23 15:51:56
Losos a vinna klobaska,salat-mlask mlask :-)
o 23.12.2011, 16:12 | Phitypaldy
U našich je to klasika tj rybí polévka a bramborový salát s kaprem nebo pstruhem

U tchýně boršč + bramborová polévka a bramborový salát s rybou (jakoukoliv) a kuřecí řízky

A u nás manželka nedělá nic, protože celý den žeru co mi přijde pod ruku a večer jedem k našim a pak ke tchýni :-D
o 23.12.2011, 16:19 | tazman
Bucci..to je jedno ..sežeru ho stejně ;-))))
o 23.12.2011, 16:22 | dj.DEKL
Řízek...
o 23.12.2011, 16:48 | Woko_O
Kuřecí plátek se sýrem a broskví a s kroketama..
o 23.12.2011, 16:53 | muSlim
Ryba, ľahký šalát (biely jogurt miesto majonézy, Barceló Imperial, žiadne sladkosti. Toto dokola tak 4x, potom už len to Barceló :-)
o 23.12.2011, 17:08 | JA
včera mnou udělané vinné klobásy a salátek :-))a jako přílohu řízek
o 23.12.2011, 17:12 | JA

foto k příspěvku  od JA

o 23.12.2011, 17:24 | bafis
u nas taky vedou vinny klobasy od Vohnouta, jsou vyhlaseny v celym vybezku, prodava je na tuny...
o 23.12.2011, 17:36 | cob1,2HTP:)
losos, řízek (ale vepřovej)
o 23.12.2011, 17:38 | Schejby
Kapříka a salát :-)
o 23.12.2011, 17:42 | JA | Upraveno: 2011-12-23 17:45:52
bafis
nojo ale kdybys ochutnal doma dělaný,už nechceš jinak :-))

foto k příspěvku  od JA

o 23.12.2011, 18:29 | sprath
treska bude, kapra ja nerad
o 23.12.2011, 18:29 | sprath
treska bude, kapra ja nerad
o 23.12.2011, 19:28 | C...arlos
jednoznačně kapr a bramborovej salát. Vzhledem k tomu, že na Štědrý den je půst, tak řízek nepřipadá v úvahu.
o 23.12.2011, 19:41 | Pajk
Až jednou budu velký a budu mít děti, budu chodit kapříky pouštět do vody. Jinak mám rybu rád, ale prasátko či kravičku radši. :) Navíc se nedájí pustit do rybníka, takže mají smůlu.
o 23.12.2011, 19:44 | Honza2.016v
hovězí vývar, hromada salátu+2ks řízku a jako dezert trochu salátu s klobásou, na to v průběhu večera nějaký cukroví a chlebíčky...pokud neusnu tak následuje "půlnoční" s kámošema a potom návštěva rokáče na nějaký to pivo :)
o 23.12.2011, 19:59 | HIGHTOWER
vinná klobáska :-)
o 23.12.2011, 20:26 | Lucni.konik
rybí polívka
kapr+bramborovej salát.
o 23.12.2011, 20:38 | vinzek fa
nu u me salat und rizek kapr neva ale uz nejakej rok nedelame me staci tech 30kilo salatu -)
o 23.12.2011, 20:41 | Luke-Jeep
Kapr, salat, rybi polivka, na snidane behem svatku cca 2kg tataraku, obedy dalsi dny svickova, nejaky stejky atp + dalsich asi tak sto kilo sladkych a slanych dobrot ;-)
o 23.12.2011, 20:51 | AllInOne
kua nikdy jsem tu vinnou klobásku neměl. Kde se dá dobrá koupit na moravě?:)
o 23.12.2011, 21:02 | Lucni.konik
no já nevím, pro mě ta klobása není žádná výhra....
o 23.12.2011, 21:04 | Fipo
o té vinné klobásce jsem nikde nikdy neslyšel...může mi tu tradici někdo osvětlit? To jako jíte celej den nebo jak? Jinak já jsem celej den v práci, takže ráno vánočka, celej den cukroví, oběd hovězí gulášek, pivko, cukrovi, šáňo, kapr s bramborovým salátem
o 23.12.2011, 21:10 | gizmi
odpoledne kuba (u tchyne) a nebo cocka (u matky) a pak rizek pekne vecer (zena bude mit kapra - ja to nejim) :)
o 23.12.2011, 21:38 | PlusOne
Jelikož jsem z rodiny rybářů, tak letos budou pstruzi :) Kapra míváme fakt málokdy, většinou to bývá nějaký dravec, štika, candát a podobné, chuťově jsou daleko lepší, a taky nemají tolik kostí...
A bramborovej salát jedině s domácí majonézou...
o 23.12.2011, 21:42 | Lucni.konik
musím říct, že poslední dobou mě uchvátil okoun. Kam se hrabe na okouna i nějakej losos nebo tuňák.
o 23.12.2011, 21:56 | nome | Upraveno: 2011-12-23 21:56:34
okoun = candát se kterým je víc práce, jiak pro mě asi best ryba. Dnes sem na zkoušku koupil tu klobásu o které tu všichni mluvíte a jako není to špatné ale zítra bude stejně kapr :-)
o 23.12.2011, 21:56 | Rajdlos
Rizek, salat, klasika :) A rybka dobrovolne.
o 23.12.2011, 22:04 | Jindrs
nejlepsi kapr je z prasete :-D
o 23.12.2011, 22:06 | nocarret
jasně že obojí + klobásky a řízek kuřecí i vepřovej :-)
o 23.12.2011, 22:38 | Luke_288
pajk: problém je, že kapr takhle stejně v drtivý většině do pár dní chcípne, takže život mu nezachráníš a ani se nenajíš :)
o 23.12.2011, 22:57 | Proffesor_W
Taky by mne ta klobasa zajimala. Jako na fotbale nebo nekde po kalbe urcite, ale o vanocich? To opravdu slysim prvne.
o 23.12.2011, 23:06 | Paczqo
Viz. vinná klobása - Nejčastěji se stočí do spirály, která se zajistí špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Protože vznikne červené kolo připomínající Slunce, bývá vinná klobása tradičním vánočním jídlem jako oslava slunovratu.

Určitě neporovnávat s klobásou na fotbale tohle neni typ klobásy ke chlebu a hořčici :-D
o 23.12.2011, 23:16 | Proffesor_W
Jo tak to sem ted do sebe cpal v nemecku, takovy stoceny to bylo a propichnuty spejlou aby to drzelo pohromade. Mel jsem to v houscem na styl hamburgeru. Nebylo to uplne marny. Ale na sterdovecerni veceru ... to teda nevim nevim :-/
o 23.12.2011, 23:26 | Paczqo
No ono je to hodně podobne bavorske klobase ale hlavně je to tradiční česká věc resp více konzumovaná na moravě takže se obavam že to co bylo v německu nemělo uplně tu správnou chuť i když můžu se mýlit každopadně poctivá vinná klobása je fakt lahoda a přijde mi na štědrovečerní večeři v pohodě. Samozřejmě když někdo koupi hnus z tesca, alberta atd a ještě to blbě připraví tak chapu že na štědrovečerní večeři to bude mit uplně opačný efekt.
o 23.12.2011, 23:28 | Proffesor_W
Cece, ja su moravak jak poleno, made in Boskovice, aktualne uz 20 let v olomoucu. Fipo co vim tak je tez z moravy. A fakt to slysim prvne :D ted sem se ptal par lidi na fejkbuku a taky o tom nikdo nikdy neslysel :D tak bud nejsu moravak, nebo se ta tradice tahne kolem olomouca a ne prez neho.
o 23.12.2011, 23:34 | Paczqo
Aha no ja ji pravě poprvé ochutnal na moravě na valašsku u znamych jako malé dítko oni si ji dělaj domácí každej rok a je to u nich tradice a pravě zase tady v hk na mě každej divně koukal dřiv když jsem o tom mluvil, ale dneska už je to docela běžná věc.
o 23.12.2011, 23:54 | Kesam
Kapr štika a mám ještě žraloka byl v akci v globusu :D
Kdybych se více věnoval vcandátum tak bych si dal candoše :D

foto k příspěvku  od Kesam

o 24.12.2011, 00:09 | zipp
kapr a salát, jak jinak na Vánoce ;-)
o 24.12.2011, 00:34 | Jindrs
Kesam: pristi rok jako modni doplnek na platu kapr :-D
o 24.12.2011, 01:24 | Lucni.konik
rodiče jsou též z moravy - Křtiny a Vyškov......v životě se setkali s vinnou klobásou až v čechách.....taky jim to nechutnalo.......já jsem to poprvé ochutnal u mámy manželky......a tak.....sníst se to dá, ale nechutná mi to.......ne, kapr je kapr.
o 24.12.2011, 01:41 | Kesam
Jindrs ne to pouštíme :-)
mě taky klobása moc nejede.
o 24.12.2011, 04:04 | Tendr
:) Hovězí stejk, prasečí řízek, kvůli prarodičům i kuřecí... A kapr samozřejmně nemůže chybět, když ho zabiju tak ho taky ochutnám :)
Vánoce jsou o žrádle, né o darech... Muck :D
o 24.12.2011, 09:59 | /// MiŠeL ///
vinný kapr se salátem a pujdu pouštět klobásky :-)
o 24.12.2011, 11:30 | Lubak
tak nevím co je na klobáse divného.
Já tedy pro nás klasicky klobása, řízek, bramborovej salát, zapít 12, pak se odvalit ke stromečku a cukroví:-)
o 24.12.2011, 12:01 | Tarrance
Taky kapra a salát. Koukám, že je to většinou všude stejný. :-) Pořádně se nadlábnout a u stromečku dorazit cukrovím. Nemůžu se dočkat. :-D
o 25.12.2011, 08:41 | Honza2.016v
teĎ sem vlezl na váhu:) to sem neměl dělat...

ve čtvrtek - grilovačka prasete
pátek návštěva u známých
včera...

no a najednou +6kg:))))
o 25.12.2011, 10:04 | nome
musíš jít po těch 3 dnech na záchod :-) no včera sem se tak přecpal kaprem a salátem že sme darky rozbalovali az nekdy kolem pulnoci, váhu raději nemáme
o 26.12.2011, 14:50 | Bullman
u nás kapr a řízek, ale ta klobáska by mě taky lákala..
Nevím jestli to tak bylo i dříve, ale jinak mě překvapilo, že na štědrý den už od 7 hodin večer jsou plné hospody a všichni kropí o stošest :/ .
o 26.12.2011, 16:12 | JA
tak v rychlosti klobása...upeče se placka cca 1kg na 5kg masa,den před výrobou se nakrájí a poleje Ryzlinkem,nakrájí se bůček a připraví skopová střívka 20-22mm.Placka do kutru.na to namletý bůček,koření, květ sůl a tak,vínečko, trochu mléka a v kutru se připraví správná konzistece a pěkně ochucená...pak narážečka a je to:-) poslední 2 roky je děláme v troubě na papíru a není v tom tolik olrjr a jsou úžasný...u pantáty kde sem se to naučil to dělají co si pamatuju :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.347 sekund.