Navštíveno 3557x

23.12.2011, 13:16 |
nome tak by mě zajímalo kolik z Vás se drží tradice a na štědrej den dává kapříka s bramborovým salátem :-)
já si nic jiného ani neumím představit
Morska stika, ale z tech dvou, urcite rizek.

23.12.2011, 13:19 |
Žigi No přece vinná klobása:) Jsme z hor, ne od rybníku :D

23.12.2011, 13:21 |
dolph losos.. a zbytek jako Proffesor

23.12.2011, 13:22 |
RedBaron | Upraveno: 2011-12-23 13:24:15
Bramborovej salát čistě zelenina, bez majonézy nebo párků
Kapr po novohradsku (sůl, pepř, kmín, paprika, česnek, hladká mouka) pečený v troubě na spoustě másla

kapr jedine, nebo jina ryba, candat, losos, morska kocka uzasny maso...

23.12.2011, 13:24 |
nome ty voe klobása tak to je moc :-) jinou rybu chápu, možná i te řízek ale klobása ...
Kapr švajňák neboli vepřový řízek ...

23.12.2011, 13:27 |
DaveX Kapr a candát :) s bramborákem a mačkou :P
kurva už se těším jak se monstrózně přežeru, naklopím do sebe dva kusy ryby, hromadu salátu, talíř polívky, zažeru to cukrovím, dám si kofolu, kafe a půjdu se vysrat
jedine kapr.
jinak profesor :-D

23.12.2011, 13:31 |
nome to profesor - tak doufej že to půjde v tomto pořadí :-)
hele jak to ze mně nepoletí vrchem, tak je to dobrý :D

23.12.2011, 13:35 |
Link Dva kusy kapra, menší řízek, kopa salátu, nějaká brča (škoda že není nefiltrovanej dudák 12° jako lahváč:) )
a jinak asi jako profesor :D
ja nevím, jak někdo nemůže mít rád vánoce :D
U mě jasná volba...řízek a vinná klobáska se salátem.Rybu jsem na vánoce nikdy nedal:))
Štědrovečerní večeře treska se salátem pak 3 nalsedující dny snídaně - řízek se salátem oběd - klobása se salátem večeře řízek a klobása se salátem a samozřejmě litry coly, latte atd... :-D na cukroví prdim :-D
hm, treska taky supr, jinak my salatek spotrebujem behem dvou dnu, druhej den na obed este a pak na veceru zbytek na chlebicky :P cukrovi je treba, letos jsou i kokosky, po tech se muzu umlatit. A vanocka s kafickem, aj boha jeho ja bych zral az bych brecel.

23.12.2011, 13:45 |
nome no nic du na oběd , nedá se to číst anž bych si slintal po klavesnici
kapr kdyby neměl kosti(teda nemusel jsem na ně dávat pozor a tím si kazil to potěšení,tak by mi nevadil)..takhle treska nebo jiná rybice dejme tomu..ale radši čuněcí,nebo kužecí řízek jednoznačně. :o)

23.12.2011, 13:49 |
Jujk0 Na večeru máme šošovicovú polievku, zemiakový šalát (s majonézou) k tomu pangasius (nech je to čo to je, ale chutí nám to) potom losos, rezeň a nasledujúce dni to isté ráno naobed večer :)
vinna klobasa k obedu a kapr vecer! :o)

23.12.2011, 14:03 |
Atrey od každého kousek, vepř. řízek, kuř. řízek, vin. klobása, kapr, losos a k tomu halda salátu. Druhá večeře kolem 22:00 už jen malý řízek a troška salátu. Následující dny objíždíme příbuzenstvo a jím cca 4 dny jen salát a řízky :) manželka mě pak nemůže ani cítit :))
Vánoce bez kapra, salátu a živýho stromku pro mě nejsou vánoce.

23.12.2011, 14:13 |
TROY řízek
Kapr je tradice a i když ryby obecně moc nežeru, tak na Vánoce je to povinnost. Takže kapr, salát, přípitek cinzanem a stromeček a cukroví... jinak to prostě nejde.
Znám lidi, co jí jiný ryby nebo řízky, no dejme tomu, ale dát si klobásu, to už s duchem Vánoc nemá co do činění :-)

23.12.2011, 14:34 |
Bucci u nás určitě kapr, slaneček, a asi další 3 - 4 druhy ryb

23.12.2011, 14:49 |
Žigi Co je na vinné klobáse tak divnýho ??? od 17týho století je součást Vánoc stejně jako kapr....
[ Link ] Nikomu kapra nerozmlouvám, tak bych rád kdyby zvyky jiných rodin byli taky na pokoji, i těch rodin co mají třeba bramborák....proto tu to téma je.
všechny vánoce jsem dělal kapra na různé spůsoby...letos experiment-bude žralok podle Jamie Olivera ;-)

23.12.2011, 14:56 |
DaveX No u kapra alespoň vím, co jím :D

23.12.2011, 14:58 |
rcman Na kapra mám alergii.
Takže řízek!

23.12.2011, 15:02 |
Bucci tazman: bacha žralok neni ryba :-)
manželství má jednu výhodu a to že o vánocích nemusím jíst kapra jako u rodičů, takže za mě vepřák a kuřecí řízek :o)
manželka si sice dává rybu, ale já jí s oblibou vynechávám ...
ona i ta klobása má s Vánocema co do činění.
jinak u nás taky kapr, jím ho 1x do roka z povinnosti, ryby mám rád, ale kapří maso ne. nechápu proč zrovna kapr je ta tradiční ryba...

23.12.2011, 15:19 |
sotek Kapr, řízek, klobása a klasika salát.
Tuňák, případně kuřecí řízek a samozřejmě bramborový salát.

23.12.2011, 15:42 |
Rudi Vepřová ryba a sálat :-)

23.12.2011, 15:51 |
cupra.165 | Upraveno: 2011-12-23 15:51:56
Losos a vinna klobaska,salat-mlask mlask :-)
U našich je to klasika tj rybí polévka a bramborový salát s kaprem nebo pstruhem
U tchýně boršč + bramborová polévka a bramborový salát s rybou (jakoukoliv) a kuřecí řízky
A u nás manželka nedělá nic, protože celý den žeru co mi přijde pod ruku a večer jedem k našim a pak ke tchýni :-D
Bucci..to je jedno ..sežeru ho stejně ;-))))
Kuřecí plátek se sýrem a broskví a s kroketama..
Ryba, ľahký šalát (biely jogurt miesto majonézy, Barceló Imperial, žiadne sladkosti. Toto dokola tak 4x, potom už len to Barceló :-)

23.12.2011, 17:08 |
JA včera mnou udělané vinné klobásy a salátek :-))a jako přílohu řízek

23.12.2011, 17:12 |
JA

23.12.2011, 17:24 |
bafis u nas taky vedou vinny klobasy od Vohnouta, jsou vyhlaseny v celym vybezku, prodava je na tuny...
losos, řízek (ale vepřovej)

23.12.2011, 17:42 |
JA | Upraveno: 2011-12-23 17:45:52
bafis
nojo ale kdybys ochutnal doma dělaný,už nechceš jinak :-))

treska bude, kapra ja nerad
treska bude, kapra ja nerad
jednoznačně kapr a bramborovej salát. Vzhledem k tomu, že na Štědrý den je půst, tak řízek nepřipadá v úvahu.

23.12.2011, 19:41 |
Pajk Až jednou budu velký a budu mít děti, budu chodit kapříky pouštět do vody. Jinak mám rybu rád, ale prasátko či kravičku radši. :) Navíc se nedájí pustit do rybníka, takže mají smůlu.
hovězí vývar, hromada salátu+2ks řízku a jako dezert trochu salátu s klobásou, na to v průběhu večera nějaký cukroví a chlebíčky...pokud neusnu tak následuje "půlnoční" s kámošema a potom návštěva rokáče na nějaký to pivo :)
rybí polívka
kapr+bramborovej salát.
nu u me salat und rizek kapr neva ale uz nejakej rok nedelame me staci tech 30kilo salatu -)
Kapr, salat, rybi polivka, na snidane behem svatku cca 2kg tataraku, obedy dalsi dny svickova, nejaky stejky atp + dalsich asi tak sto kilo sladkych a slanych dobrot ;-)
kua nikdy jsem tu vinnou klobásku neměl. Kde se dá dobrá koupit na moravě?:)
no já nevím, pro mě ta klobása není žádná výhra....

23.12.2011, 21:04 |
Fipo o té vinné klobásce jsem nikde nikdy neslyšel...může mi tu tradici někdo osvětlit? To jako jíte celej den nebo jak? Jinak já jsem celej den v práci, takže ráno vánočka, celej den cukroví, oběd hovězí gulášek, pivko, cukrovi, šáňo, kapr s bramborovým salátem

23.12.2011, 21:10 |
gizmi odpoledne kuba (u tchyne) a nebo cocka (u matky) a pak rizek pekne vecer (zena bude mit kapra - ja to nejim) :)
Jelikož jsem z rodiny rybářů, tak letos budou pstruzi :) Kapra míváme fakt málokdy, většinou to bývá nějaký dravec, štika, candát a podobné, chuťově jsou daleko lepší, a taky nemají tolik kostí...
A bramborovej salát jedině s domácí majonézou...
musím říct, že poslední dobou mě uchvátil okoun. Kam se hrabe na okouna i nějakej losos nebo tuňák.

23.12.2011, 21:56 |
nome | Upraveno: 2011-12-23 21:56:34
okoun = candát se kterým je víc práce, jiak pro mě asi best ryba. Dnes sem na zkoušku koupil tu klobásu o které tu všichni mluvíte a jako není to špatné ale zítra bude stejně kapr :-)
Rizek, salat, klasika :) A rybka dobrovolne.
nejlepsi kapr je z prasete :-D
jasně že obojí + klobásky a řízek kuřecí i vepřovej :-)
pajk: problém je, že kapr takhle stejně v drtivý většině do pár dní chcípne, takže život mu nezachráníš a ani se nenajíš :)
Taky by mne ta klobasa zajimala. Jako na fotbale nebo nekde po kalbe urcite, ale o vanocich? To opravdu slysim prvne.
Viz. vinná klobása - Nejčastěji se stočí do spirály, která se zajistí špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Protože vznikne červené kolo připomínající Slunce, bývá vinná klobása tradičním vánočním jídlem jako oslava slunovratu.
Určitě neporovnávat s klobásou na fotbale tohle neni typ klobásy ke chlebu a hořčici :-D
Jo tak to sem ted do sebe cpal v nemecku, takovy stoceny to bylo a propichnuty spejlou aby to drzelo pohromade. Mel jsem to v houscem na styl hamburgeru. Nebylo to uplne marny. Ale na sterdovecerni veceru ... to teda nevim nevim :-/
No ono je to hodně podobne bavorske klobase ale hlavně je to tradiční česká věc resp více konzumovaná na moravě takže se obavam že to co bylo v německu nemělo uplně tu správnou chuť i když můžu se mýlit každopadně poctivá vinná klobása je fakt lahoda a přijde mi na štědrovečerní večeři v pohodě. Samozřejmě když někdo koupi hnus z tesca, alberta atd a ještě to blbě připraví tak chapu že na štědrovečerní večeři to bude mit uplně opačný efekt.
Cece, ja su moravak jak poleno, made in Boskovice, aktualne uz 20 let v olomoucu. Fipo co vim tak je tez z moravy. A fakt to slysim prvne :D ted sem se ptal par lidi na fejkbuku a taky o tom nikdo nikdy neslysel :D tak bud nejsu moravak, nebo se ta tradice tahne kolem olomouca a ne prez neho.
Aha no ja ji pravě poprvé ochutnal na moravě na valašsku u znamych jako malé dítko oni si ji dělaj domácí každej rok a je to u nich tradice a pravě zase tady v hk na mě každej divně koukal dřiv když jsem o tom mluvil, ale dneska už je to docela běžná věc.

23.12.2011, 23:54 |
Kesam Kapr štika a mám ještě žraloka byl v akci v globusu :D
Kdybych se více věnoval vcandátum tak bych si dal candoše :D

24.12.2011, 00:09 |
zipp kapr a salát, jak jinak na Vánoce ;-)
Kesam: pristi rok jako modni doplnek na platu kapr :-D
rodiče jsou též z moravy - Křtiny a Vyškov......v životě se setkali s vinnou klobásou až v čechách.....taky jim to nechutnalo.......já jsem to poprvé ochutnal u mámy manželky......a tak.....sníst se to dá, ale nechutná mi to.......ne, kapr je kapr.

24.12.2011, 01:41 |
Kesam Jindrs ne to pouštíme :-)
mě taky klobása moc nejede.

24.12.2011, 04:04 |
Tendr :) Hovězí stejk, prasečí řízek, kvůli prarodičům i kuřecí... A kapr samozřejmně nemůže chybět, když ho zabiju tak ho taky ochutnám :)
Vánoce jsou o žrádle, né o darech... Muck :D
vinný kapr se salátem a pujdu pouštět klobásky :-)

24.12.2011, 11:30 |
Lubak tak nevím co je na klobáse divného.
Já tedy pro nás klasicky klobása, řízek, bramborovej salát, zapít 12, pak se odvalit ke stromečku a cukroví:-)
Taky kapra a salát. Koukám, že je to většinou všude stejný. :-) Pořádně se nadlábnout a u stromečku dorazit cukrovím. Nemůžu se dočkat. :-D
teĎ sem vlezl na váhu:) to sem neměl dělat...
ve čtvrtek - grilovačka prasete
pátek návštěva u známých
včera...
no a najednou +6kg:))))

25.12.2011, 10:04 |
nome musíš jít po těch 3 dnech na záchod :-) no včera sem se tak přecpal kaprem a salátem že sme darky rozbalovali az nekdy kolem pulnoci, váhu raději nemáme
u nás kapr a řízek, ale ta klobáska by mě taky lákala..
Nevím jestli to tak bylo i dříve, ale jinak mě překvapilo, že na štědrý den už od 7 hodin večer jsou plné hospody a všichni kropí o stošest :/ .

26.12.2011, 16:12 |
JA tak v rychlosti klobása...upeče se placka cca 1kg na 5kg masa,den před výrobou se nakrájí a poleje Ryzlinkem,nakrájí se bůček a připraví skopová střívka 20-22mm.Placka do kutru.na to namletý bůček,koření, květ sůl a tak,vínečko, trochu mléka a v kutru se připraví správná konzistece a pěkně ochucená...pak narážečka a je to:-) poslední 2 roky je děláme v troubě na papíru a není v tom tolik olrjr a jsou úžasný...u pantáty kde sem se to naučil to dělají co si pamatuju :-))