Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pravni dotaz:Koupě firemniho auta v leasingu

o Navštíveno 384x o
o 01.04.2010, 13:57 | BATMAN
Trosku se na me usmalo stesti a sefik z firmy vyhodil chlapa co ho hodne podelaval a me byl nabidnut za velice vyhodnych podminek 2roky stary firemni Megane.

Dohodli jsme se na tom ze mu budu mesicne davat cca 2/3 leasingove splatky a po doplaceni si ho proste prepisu na sebe s kupni smlouvou za 1korunu.

Jsme sice spis vic kamaradi nez zamestnavatel-zamestnanec,ale presto bych to chtel podeprit nejakou smlouvou kdyby se stalo cokoliv-precejen 3 roky je dlouha doba.

Neresil nekdo neco podobneho?
Muze on podobnym zpusobem smluvne zastavovat auto co je v tuto chvili majetkem leasingovky?
Jak na to?

o 01.04.2010, 14:13 | Freerider
Batman: mno, ono to tak jednoduchý nebude. Jestli tomu dobře rozumím, tak ti ho chce jak kdyby prodat s tím, že to bude mít v držení, aby nemusel předčasně doplácet leasing, ale ty to budeš mít na soukromo - je to tak?
pokud je to leasing, nájemcem je ta firma - předčasný ukončení nelze - z důvodů daní - musel by to vyhodit z nákladů.
Pokud leasing řádně skončí, bude problém - zase z pohledu daní, protože Ti to v žádném případě nesmí prodat za 1 korunu, ale za cenu obvyklou. Pokud to uděláte tak, jak jste se bavili, má tam do měsíce finančák.
Co takhle převod leasingu? Pokud byste se dohodli, leasingovka to převede na Tebe, sice se za to platí, ale pořád to vyjde v pohodě.
o 01.04.2010, 14:14 | soray | Upraveno: 2010-04-01 14:14:49
Pokud je to firemni auto a bylo zamestnance, proc ho neprideli Tobe a po doplaceni leasingu firmou Ti ho nenabidne k odkupu za nejakou castku? Tohle mi neprijde uplne koser vuci Tobe (presne jak pises - stat se muze cokoli). Ja bych do toho asi nesel. Smluvne zastavovat cizi majetek muze asi tezko, mam pocit, ze neco takovyho je psany i v leas. smlouvach.
o 01.04.2010, 14:18 | Freerider
Ještě k tomu zastavování předmětu financování. To samozřejmě nejde, nicméně tu řešení je - říkáme tomu subleasing - jde v podstatě o podnájem předmětu financování třetí osobě - musí se to oznámit leasingové společnosti.

To ale pořád neřeší ten následný odkup za tu jednu korunu. Ideální případ je převod smlouvy - CESE.

Jo jinak - jestli to je Renault Leasing, což je financování přes nás (Unicredit Leasing), pošli mi klidně číslo smlouvy na mail, můžu se na to kouknout, v jakým je to režimu a zjistím, co by se s tím dalo dělat.
o 01.04.2010, 14:46 | BATMAN
2Freerider: Jo je to jak pises, auto proste budu mit k soukromym ucelum,akorat pry na nem musi züstat do doplaceni firemni popisy kvuli pripadne kontrole bo co :-(
Je to Renault-Leasing,cislo poslu jestli mi to pak zkouknes budu rad.

Jinak co jsem tady,firemni auta uz se prodavala 2,je fakt ze cizim lidem za normalni trzni hodnotu,ale nic ohledne dani se tusim neresilo.

2Soray:S autem jezdil zamestnanec co proste delal "zavoznika",jezdil pro material,nakupoval pro firmu co bylo treba a atak aby se nejezdilo sefovym soukromym.

Dal mi nabidku pri ktere me ren rencek vyjde na +- 150k na splatky na 3 roky,pricemz jeho momentalni hodnota je 220-240k, takze mluvit o necem jako ze neni fer neni na miste.....kor kdyz ho za ty 3 roky prodam za cca stejnou cenu jakou za neho zaplatim :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3279 sekund.