Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > zateplovačka - problém s bábou

o Navštíveno 891x o
o 27.03.2010, 00:21 | Squere
hale kamarád řeší takový problém, chtěj zateplovat barák. Je to dvouvchodový 6ti patrák, v jednom vchodě je vše ok, ale u nich ve vchodě je bába, která za žádnou cenu nechce zateplovat. Ona má ven pouze jendu stěnu, ostatní tři jsou krytý ostatníma bytama. problém je, že oni puvodne vsichni odsouhlasili že se zateplovat bude. Nechali teda udelat projekt, dotace atd. uz sehnali nejakou firmu, která jim drží dobrý deny atd. Jenže problém je, že pokud nebudou mít notářsky ověřený podpis, tak jim banka nedá půjčku. Otázka zní: je vůbec nějaká možnost jak tu bábu vyšachovat?? problém je, že má byt v osobnim vlastnictví a neni to družstevní. Myslim, že takových případů je hafo, už jí i nabízeli, že to odkoupi za ni ale, ona to prý nepotřebuje...

o 27.03.2010, 00:42 | tappaja
Kua to je prekerka, ale snad existuje nejaka moznost jak ji obejit. Chce to asi nejakyho pravnika, to mas to samy, jako kdyz chces stavet a soused ti dela problemy, treba uplne zbytecne, tebe to akorat tak zdrzi, ale nic jinyho se nestane, i kdyby se na hlavu stavel...
o 27.03.2010, 06:17 | Freerider | Upraveno: 2010-03-27 06:20:17
Záleží na tom, co mají ve stanovách sdružení, hlavně v části o hlasování atd.
Pokud tam není o hlasování ani zmínka nebo to bude nejasné, jsou v prdeli a budou čekat, až bába umře.
Chce to právníka a stanovy...
o 27.03.2010, 08:42 | Luke_288
jj, taky bych řek že to bude o poměrech v hlasování sdružení, jestli stačí nadpoloviční většina apod...
o 27.03.2010, 09:18 | Mr.Scully
Původně družstevní byty se přeci odkupujou do osobního vlastnictví, nicméně pak vznikne společenství vlastníků, které stejně (podle stanov) rozhoduje o investicích, obvykle nějakou tříčtvrtinovou většinou nebo co. Když jsou dobře napsané stanovy, tak nějaký individuální protest nemá šanci. Nebo tohle ještě není společenství vlastníků? U nás už mají byty v osobním vlastnictví asi všichni a u investic nad 50 táců rozhoduje prostá většina, tuším.
o 27.03.2010, 09:29 | Zephyr
mám zkušenost z druhé strany..... resp. moji rodiče.
Byt mají v osobním vlastnictví a to včetně balkonu.Je to byt v nejvišším patře a na rohu baráku. Okna si nechali už dávno vymněnit za plastové za svoje peníze a teď si sdružení nájemníků odhlasovalo půjčku na výmněnu oken, kterou samozřejmě splácí i moji rodiče formou přízpěvku do fondu oprav.
Dále se začalo zateplovat.... Rodiče byli od začátku proti tomu, protože se jim nelíbila forma výběrového řízení na dodavatele(i blbec by poznal že tam někdo pěkně podmazal a dotlačil si svého známého).
Nicméně někdo zfalšoval jejich podpis na papíře se souhlasem a začalo se zateplovat.
Balkon který si na vlastní náklady nechali opravit jim zase rozbourali, novou dlažbu vysekali, uřízli zábradli, a jednotku klimatizace urvali. A to vše i přez to že za oknem byl napsané že na tomto balkoně se nemá nic dělat že s tím nesouhlasí a byly tam jejich podpisy(vzkaz proto, protože oba chodí do práce a nemohli tomu zabránit osobně).Tím že jim tam "odborníci" narvali polistyren jim zmenšili balkon takže se jim tam už ani nevleze zmiňovaná jednotka klimatizace, vyrvali jim nové parapety, které se samo "stratily" síťka na balkonových dveřích ani nejde pořádně otevřít kvůli izolaci a to ani nemluvím o ne-kvalitě provedených prací od fyrmy Dvořák :-(
Prostě v kostce na schválení byl potřeba souhlas všech, protože se na to bral úvěr. Rodiče s tím nesouhlasili tak jejich podpisy zfalšovali.
Teď zase chcou na baráku stavět podkrovky. Už teď na tom sídlišti není kde zaparkovat..... :-(
Už cca 2 roky se snaží domoct nápravy, ale všude se jim jen vysmějí...
o 27.03.2010, 09:48 | Luke_288
tak falšování podpisů je snad už trestnej čin ne? pokud někdo zfalšoval jejich podpis, řešil bych to s předsedou SVJ a pak klidně soud.

ale mmch, měnit si okna v bytovce za svý je podle mě nesmysl (btw k tomu nepotřebovali nějakej souhlas společenství stejně jako k úpravě balkonu?) málokdo si totiž uvědomí, že fasáda je v podstatě společná plocha všech...
o 27.03.2010, 09:56 | cendler
Myslím že je to, že 90% musí souhlasit a zbytek má smolíka, ale jako nademnou, podívat do stanov a tam je to černé na bílím
o 27.03.2010, 09:56 | Squere
no družstvo nabídlo byty k odkoupení a několik bytů se prodalo do osobního vlastnictví, zbytek je družstevní (nevim jestli se na družstvu potřeboval napakovat, tak prodali pár bytů, aby měli na chleba...)
jako Zephyr: k tomu aby si mohli vzít úvěr musí mít podpis všech majitelů bytů, ti co jsou pod družstvem, tam platí právo většiny, ale ti kteří byty vlastní rozhodují sami za sebe a přehlasovat je nijak nelze
tak drsně jako u Zephyra to určitě řešit nechtěji, to je hnus největšího kalibru a žaloba je určitě namístě
o 27.03.2010, 10:28 | Luke_288
chlapi já bych s tim rozhodováním sám za sebe u bytu v osobním vlastnictví byl opatrnej. je možný dělat úpravy uvnitř bytu a to ještě takový, který nemaj zásah do nosných konstrukcí a tím pádem statiky celýho domu, ale podle mě se to netýká společných prostor, kde maj všichni vlastníci danej nějakej podíl, ale není to tak, že by ten podíl byl polohově danej k tvýmu bytu, tzn ne, že je tvuj kus fasády náležející k tvýmu bytu apod...
o 27.03.2010, 13:33 | Zephyr
Luke_288> když měníš okna a nové jsou stejné jako staré, jen jsou z jiného materiálu, a měníš je z důvodu toho že ti ty staré netěsní tak na to je potřeba povolení? Nevím, ptám se.
Squere> řeší to celou dobu právník....
o 27.03.2010, 15:08 | Mr.Scully
Myslím, že i na výměnu plastových oken je nutno povolení, ale v 99.99% je to pouze formalita, pokud nová okna budou bílá a nebudou nějak "narušovat celkový vzhled" nebo tak něco. Já jsem na to stejně sral, družstvo mi na moji žádost odpovědělo až asi po roce a půl, když už jsem měl kompletní byt dávno zrekonstruovaný.

Jinak je to vždycky boj. My máme (zatím) štěstí, že se v baráku dohodneme, máme rozumný sousedy. Plastový okna si každej udělá sám, naopak třeba internet, TV anténu, dveře a okna ve společných prostorách se hradí z fondu. Předsedu dělám já, o menších investicích rozhoduju sám (resp. s jedním dalším členem výboru), o větších investicích rozhoduje nadpoloviční většina a až se jednou stane, že mě přehlasujou a rozhodnou o kravině, tak s funkcí seknu a můžou mi všichni políbít řiť a dělat si to sami :-) Ale určitě se nemůže stát, že by se někdo "zašprajcnul" a něco zablokoval. Pokud je většina pro, tak je prostě hotovo.
o 27.03.2010, 15:45 | Luke_288
zephyr: pokud jsou designově stejný, tak asi není důvod, aby to někdo blokoval (to snad jedině s nějaký osobní zášti), ale podle mě to povolení potřebuješ. je to spíš ochrana proti lidem, který by si místo hnědých oken dali bílý a pak to narušilo celkovej ráz fasády. jak píše Scully, u nás stačí nějaká nadpoloviční většina, takže jednotlivec nemůže zhatit záměr všech ostatních. náš výbor má 3 členy, přičemž vždycky dva musí bejt pro, ale to se netýká společných prostor, spíš věcí jako je fakturace správci, případná jeho změna apod, nicméně ty dva jsou podělaný něco rozhodnout, takže to stejně vždycky zbyde na předsedu.
o 27.03.2010, 16:25 | Bolthorn
o 27.03.2010, 17:22 | Klobouk
squere: no za situace tak jak si ji popsal si myslim ze neni zadna paka jak tu babu donutit,neb cast domu je dtuzsta na cas soukromniku..
o 27.03.2010, 18:57 | Zephyr
možná i to povolení měli, kecal bych kdybych tvrdil jestli jo nebo ne. Ale myslím si že asi jo. Na tohle je máti dost opatrná.
o 28.03.2010, 10:01 | Squere
no, ona ta pani má pořád starý okna, ale je jí to jedno, nechápu ty lidi, který se nedokážou vcítit do někoho jinýho a uvědomit si, že i když oni to zateplení nepotřebujou, jsou lidé, kteří jsou v patrech nad nimi a mají v bytech přes léto pařák, a v zimě kosu jako prase, to samí nechápu... a to dělají převážně důchodci, si snad myslí, že tu budou věčně. Totálně nemyslí na někoho, kdo tam bude žít po nich, toho jsem si užil, když jsem dělal u kabelovky. Zateploval se barák, do každého bytu se zatahoval kabel, i když třeba nemusel být připojený, ale do budoucna, už byla možnost se připojit, i když tam nebudou oni, přijdou mladí a co, s fasádou se nic neudělá tak jsou nahraný :-( to si ale moc důchodců neuvědomuje, čest těm, kteří ano
takže to vypadá, že jí budou muset začít decentně terorizovat, jiná šance asi neni
jinak říkám, není to o penězích. V baráku jsou lidé, kteří jsou nam tom hůře a domluvili se na delších splátkách a podobně.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3166 sekund.