Navštíveno 10969x

Mám dotaz ohledně této problematiky. kolegovi se podařilo ztratit klíč od bezpečnostních šroubů. nemůže najít ani obal s kódem. kdyby se sehnalo číslo té sady dal by se asi nejspíš objednat náhradní klíč, ale v případě, že se nenajde???
přdpokládám, že se šrouby budou muset nejspíš asi odvrtat, co? kola nebyly utahovány ručně takže těžko půjdou něčim povolit...
řešil někdo z vás už podobný problém? díky za rady

22.03.2010, 10:54 |
gizmi Jj resil jsem a vyresil :D vezmi sroubovak a kladivko, nasad ve smeru povolovani a lehce tukej..takto jsem se dopracoval k uplnemu povoleni vsech:D Ale kola tam nebyla dlouho a nebylo to brutal utazene, takze to asi slo..
no odrvtat teda nevím no..... Jinak já nedávno jeden pojišťovák sundával kekterýmu jsem neměl nic, navařil se na něj šroub a normálně se to povolilo... ;-)
zkusit objet pneuservisy... pripadne do neho namlatit nejakou kulatinu a pak chytit a povolit. u tech, co mam na aute ja by to tak myslim slo...
ja to u kamaráda dělal tak, že jsme vzali ořech z nějaké vietnamské gola sady nabouchali jsme ho na to kladicem a pak to normálně povolili!
a nebo ještě existujou "zlodějky" takový ořechy kterejma povolíš všechno....;-)
Taky sme toto řešily a kamoš co dělá v servisu říkal at to tam dovezem že se podívá jestli budou mít něco podobnýho nebo se případně něco podobného objedná. Nakonec ho měl ten šroub takže kola sundal a i nám ho objednal aby jsme měli vlastní. Takže určitě v každém lepším servise by ho mohli mít ten šroub případně by ho sehnali. Takže tyto ,,drastické" způsoby bych nechal až jako poslední možnost.
no taky by myslim slo na hlavu toho bezpecnostniho sroubu COckem privarit matku a povolit to za ni....
me se to povedlo uz dvakrat (fakt sem pako). V obou pripadech sem nechal auto u pana co mel soustruh a jiny strojky a za dopoledne si to omeril a vyrobil novej klic
jasny navarit matku je nejrychlejsi a nejlevnejsi varianta (jen hoooodne dobre zakrejt kola at je nemas poprskany...