Navštíveno 657x

koukam po skutru do obsahu 50ccm
mate nekdo zkusenost se skutrem Kentoya ZOOM 50, Yuki nebo necim podobnym?
Co nebrat a na co dat bacha?
Dikes.
ja obecne bych neco jako yuki, kentoya apod nebral.... jednou jsem mel cinskou motorku a stacilo mi to.... mozna bych radeji koupi neco starsiho jako Aprilku SR50, Derbi Atlantis, nejakeho Peugeota... nebo neco podobneho, nebal bych se niceho co ma motor Minarelli, na to skoro vsechno koupis....
aprilia vydada dobre ale ta cena je uz kolem 20+

10.03.2008, 14:53 |
Lucass | Upraveno: 2008-03-10 14:57:19
Zavolej znamemu 606480644 nebo skutrbazar.cz uz motorky dovazej nakejch 7let, tak ti urcite poradi i kdyz 12.000,- neni zrovna mnoho... Jinak tem cinskejch mrd se urcite vyvaruj, si radci kup slusny kolo ;), to se rozsype a je na to cokoliv problem sehnat.
jj, jako lucass, kdybys pridal tam ma na prodej aprilii Rally 50 za 20
[ Link ]
[ Link ] co rikas na neco takoveho? cena by byla kolem 15 000, je stary cca 5mes,ale nikny nejety.
Válí se mi doma starší kousek Malaguti tak jestli by si měl zájem, písni na ICQ ;o) !

11.03.2008, 10:07 |
TUNER Koukni na motoinzerci a tipmoto. Doporučuju malinko přidat a pořídit něco značkovýho.Opravdu se to vyplatí...
Před cca 14 dny jsme byli s kamarádem pro Aprilii Area 51 už s kitem na 70 ccm,laděnym vejfukem atd...Jede moc hezky,dle GPSky přes 90 po rovince a cena byla 18 tisíc... A čína se v ničem s timhle skůtrem nedá srovnat.
Záleží co od toho chceš,jestli to zůstane v serii,budeš jezdit sám nebo i ve dvou atd...
Tak nahodim pár návrhů.
Zipík je sice menší,ale zato obratnej,hodně se upravuje na závody má výbornj motor ze kterýho se dá dostat opravdu hodně a vodní chlazení je opravdu výhoda.
[ Link ] A nebo Aprilia která má již zmíněnej motor Minarelli LC (mam ho taky) kterej je stejně dobrej jako předchozí na další ladění a je na něj opravdu spusta dílů.Tenhle skůtřík má 13" kola,je vhodnej i pro 2 osoby a dizajnově se mi líbí i po 10 letech.
[ Link ] ;-)
Antonio: ten je peknej, ale užitečná hmotnost (kg)80 :-))
Takze vybirat z: Aprilia, Peugeot, Derby, Malaguti, Piaggio
Dily jdou doufamn sehnat na vsechny vyse jmenovane v poho.
...aprilia sr 50 vypada fakt dobre... asi jeste nejakou korunu pridam
Znate nekdo CPI? Prodava se to pod Cagivou a tohle vypada slusne za ty penize... :o)
[ Link ] Dokaze nekdo rict cca realnou spotrebu po Praze?

11.03.2008, 21:10 |
TUNER Ohledně CPI lze říct že z těch "neznačkovejch" je to výrobce z těch lepších... Něco vim o Aragonu 50 ccm,ale 125 nikdo zatim v okolí nemá,tak nemůžu sloužit. Ta 50ka má kopii motoru Minarelli,ale bohužel je to jen vzduchem chlazený. Dál to pro mě končí,protože vzducháče nejsou na úpravu zrovna dvakrát vhodný ))
4 takt je ale línější než 2 takt a při lehkej úpravě ten 2 takt tu 125 pojede jak nic. Zase + je pro 4 takt v kultivovanosti a spotřebě.Takže na pobrblávání po městě asi ideál,ale na let přes město je lepší vyladěnej 2 takt. )))
Tuner: budu to muset vyzkouset, je mi jasny ze zadnej letec to nebude, ale zase nejakou mrchu linou nechci :o))
Neni problem s tim vzduch. chlazenim ve meste? Kolik cca vidis realnou spotrebu? :o)

12.03.2008, 22:19 |
TUNER | Upraveno: 2008-03-12 22:23:16
Se vzduchem nejsou problémy,pokud se moc neladí. Když dáš jinej válec,lepčí vejfuk,větší karbec atd. atd. tak už to začne bejt problém...Já měl problém i s vodníkem,tak jsem zapojil do okruhu druhej chladič a paráda....)))
Spotřeba by u toho CPIčka mohla bejt počítam kolem 3-3,5 litru...ale opravdu nepočítej že to nějako pojede. Tuhle rychlost vyvine seriová značková 2T padesátka a na rozjezdech bude možná lepší,nehledě na to že po lehkej úpravě se z tý 2T padesátky dá dostat opravdu dost,oproti 4taktu z kterýho toho moc navíc navydoluješ......
Jen pro srovnání,je to asi 2 roky starý porovnání na mym skůtru Malaguti (Minarelli LC - 70 ccm kit - 17,5 mm karb.)
1. hodnota laděnej vejfuk Gianelli
2. hodnota laděnej vejfuk POLINI
3. hodnota seriovej skůtr Peugeot Jetforce 125 ccm 2 takt
Je to měřeno GPSkou do mírnýho kopečka kterej se tak v půlce celkem zvedá. S vejfukem POLINI ještě nebyla doladěná spojka a váha válečků ve variátoru,tak proto špatnej start,pak je rozdíl jasně vidět co dokáže pouhej lepší vejfuk.... ;-)
[ Link ] Za 38 tisíc co stojí to new CPI bych koupil tak 3-4 roky starou Gileru Runner,která s laděnym vejfukem a lepšim variátorem pojede oproti tomu CPI krááálovsky )))
Tuner: nejde mi o ladeni, to nechci :) Nepotrebuju aby to litalo, je to jen na nejaky slusny popojizdeni, asi si to budu muset nekde pujcit a zkusit.
Me jde hlavne o to ze to bude novy a nebudu do toho muset cpat prachy, bude to v zaruce a ja max. necham vymenit olej atd. Jinak bych se na to vykaslal a koupil uz sice starsi, ale motorku :)
Takze rikas ze pokud mi bude "rychlost" vyhovovat, tak tam zadny problem neni? :)

13.03.2008, 11:28 |
TUNER Nooo,právě že si nejsem s tim ježděním bez problému v záruce jistej. Ale dost záleží jak se k tomu člověk chová,asi jako se všim.))
Pokud to máš opravdu jen na to "popojíždění" po městě a nečekáš od toho velkou dynaiku,tak do toho jdi...Ale opravdu si ho někde napřed vyzkoušej,jestli bude stačit tvejm požadavkům... ;-)
jj, s vyzkousenim pocitam...
Tak ja doufam ze prinejhorsim kdyz bude problem, tak to pujde do servisu, ale hradit se to bude ze zaruky, nebo mas jine zkusenosti se skutry? :)

13.03.2008, 14:20 |
TUNER No počítej časem že ten servis budeš potřebovat určitě... záleží kdy to bude poprvý )) Občas se stane že jim to dlouho trvá a sezona neni tak dlouhá aby to stálo v servisu )))
Já s timhle strojem zkušenosti nemam,jen vim že to bude lenoch (ale to je subjektivní pocit) a někomu to může stačit.
Něco by to vydržet mělo a CPI neni značka jak skůtry který byli loni na Motocyklu v Praze a letos jen změnily název značky a vyrábí vesele dál stejný stroje jen s jinejma nálepkama aby nemuseli dělat servis atd.
CPI přece jenom už chvilku vyrábí a v tomhle ohledu se neni čeho bát... ;-)
Jsem magor, ale proc to znovu neotevrit :) Predtim to stroskotalo...
Co by jste chlapy doporucili do cca 30tis.? Ciste do centra Prahy na popojizdeni? Bude to stat venku.
Co jsem koukal:
Malaguti Madison 150/250
Aprilia Scarabeo 150
nebo novou Kentoyu Cityone 125, ikdyz o ty "kvalite" jsem se dost docetl :(
Nebo doporucte neco jineho :) Idealne 125ccm, na vic nemam papiry, tak at je nedelam zbytecne kvuli 25ccm :o))
Moc diky ;)