Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou kytaru ?

o Navštíveno 577x o
o 10.03.2010, 12:07 | RadekFM
Potrebuju vybrat kytaru jako darek, spanelku, nevim kolik by mela stat, sice jen k taboraku apod. ale zase aby to nebyl uplnej smejd, kterej nepujde poradne naladit. Vyzna se v tom nekdo?

o 10.03.2010, 12:23 | Lucni.konik
doporučoval bych ti spíš koupit jen dárkovej poukaz. Co osoba, to jiná kytara. Ať si vybere dle svého vkusu. Je velký rozdíl mezi tělama a potažmo "hloubkou", mohutností tónů.
o 10.03.2010, 14:52 | Skid-TDI
Presne jak pise Lucni.konik. Jinak je pak rozdil jestli dotycnej chce nylonove a nebo kovove struny, ale ty se daj snadno vymenit. Ja treba mam osobni dobre zkusenosti s kytarama znacky Ibanez.
o 10.03.2010, 15:08 | radek.613
A taky jsou kupříkladu různě široké krky, pouze lepené kobyly nebo taky lepené a ještě pojištěné šrouby...... a spousta dalších zdánlivých "detailů", které ovšem velmi přesně vymezují výběr a vhodnost. Nech si napsat "dárkový poukaz" a ať si obdarovaný fakt vybere osobně, co mu sedne do rukou i uší, znám to, jsme se doma nikdy neshodli na stejném modelu/typu ani v rámci rodiny otec-syn :-D :-D :-D. A samo vynech při výběru e-shopy a zásilkové služby....
o 10.03.2010, 15:08 | Lucni.konik
jj, třebas ibanezka byla doporučována brašuli....zašli jsme do obchodu, kde vyzkoušel pár kusů...vesměs hráli spíš žesťově, pak čapl do ruky Fendera a zcela obrat. Perfektní mohutnost tónu atd. Hrála, dle našich uší daleko lépe. Byla to kombinace i na kombo, ale především bude hrát bez komba, tak koupil Fendera.
o 10.03.2010, 19:45 | Freerider
skoro tak jako ostatní, je to rozhodně na poukaz do obchodu. Jen dodám:

španělka je se širokým hmatníkem, pokud dotyčný hudebník hraje na elektriku nebo je zvyklej na užší hmatník, budou ho možná brát ze širokýho hmatníku křeče.
Koukal bych se po jumbu nebo jeho menším bráškovi typu dreadnought (nebo westernová kytara se tomu říká). Pokud hraje delší dobu a má prsty omlácený už dost, bude záležet na dohmatu té kytary a taky na tom, na jaké struny se cítí, dle mě na delší hraní na večírku postačí 10, ale je třeba počítat s tím, že bude čas od času měnit. Pokud hraje folk a hraje prsty, dle mě ideální kytara s měkkým dozvukem, což je právě ta Ibanezka (téměř jakákoliv). Pokud bude chtít řádit a telit se na Tři Sestry :o))), doporučuju Fendera, Washburn a nebo něco z vyšších řad Cort (nekamenovat :o))), pokud něco mezi, raději bych se přiklonil k té Ibanezce a obul 11 nebo 12 struny, no ale bolí to :o))) Nylonový struny - jsou dobrý na naučení se nebo na zvyknutí si, ale jsou primárně určeny pro klasiku - to u ohně asi nebude aktual :o)

Musím říct, že mám aktuálně 4 kytary - 2x Ibanez (12 strun a 6 strun - obě řady AEL), pak Fendera (6 strun - řada 220S) a konečně pak jumbo Washburn - elektroakustiku, takže mám docela srovnání.
Všechny do jedné mají pouze lepenou kobylu, šrouby nejsou potřeba, ale ta kytara musí být dobře udělaná, jinak s tím bude časem problém. Dle mě je důležitější, zda ta kytara má možnost doladění přes trn v hmatníku (to je ten imbus, který je zevniř kytary pod hmatníkem). Dále pak, z jakého dřeva je kytara dělaná.

S těmi e-shopy - no je to diskutabilní - dá se koupit, ale předtím je potřeba zajít si tu kytaru osahat.
Další věc je, že v obchodě budou mít obutý 10 struny, vymění je za lepší a kytara bude mít absolutně jiný zvuk.

Za mě kombinace: Ibanez AEL cenově do 10 tisíc se dají koupit. V kombinaci se strunami buď d´Addario nebo Ernie Ball. K tomu koupit pořádný batoh nebo kufr - ten je sice nepohodlný na nošení, ale ta kytara je jak v peřince a koupit rozhodně sadu na čištění :o)
Každopádně přeji pevné nervy a držím palce....

Free

o 10.03.2010, 23:21 | Skid-TDI
Ja kdyz zkousel ze spanelky nejakou elektroakustiku, tak mi padla do ruky prave Ibaneza a to byla laska na prvni pohled a poslech. Tvarove vypada jak klasicka elektrika, sice zvuk ma docela utisenej, ale to mi vubec nevadi. Byl jsem zvyklej na ni hrat klasiku, county, taborakove pisne a rockove pisne. Pak kdyz jsem sel pro elektriku, tak mi padli do ruky a opet do ucha dve kytary Ibanez a druha Gibson Les Paul. Gibson byla opravdu pecka neskutecna, ale ta cenovka byla opravdu radove jinde. :-/ Ale stejne jednou na tu Gibsonku dojde. :-D
o 10.03.2010, 23:22 | Skid-TDI
to Freerider: Bejvalka se kterou jsme hravali, tak mela prave jumbo od Cortu. A musim rici, ze sice struny se mi mackaly docela tezce, ale jinak perfektni kytara. A co toho zazila po koncertech a taboracich tak klobouk dolu.
o 10.03.2010, 23:24 | Skid-TDI
Cerna elektrika a modra elektroakustika jsou one moje Ibanezky.

foto k příspěvku  od Skid-TDI

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3305 sekund.